- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii caută locuri de muncă, în disperare, în acest sezon. Care sunt joburile de interes pentru candidați

03 May, 13:10 • Constantin Cristina
Peste 600.000 de aplicări au fost efectuate de către români, care își caută cu disperare locuri de muncă în acest sezon. Iată care sunt domeniile de interes.
Românii caută locuri de muncă, în disperare, în acest sezon. Care sunt joburile de interes pentru candidați

Românii sunt la mare căutare de locuri noi de muncă în acest sezon, așa că au fost efectuate circa 600.000 de aplicări, a anunțat wall-street.ro.

Vezi și: Locuri de muncă pentru români în București. Sunt la mare căutare muncitorii calificați și necalificați

Românii caută locuri de muncă, în disperare, în acest sezon

Potrivit unui comunicat emis de BestJobs, în luna aprilie au fost aplicate în medie, 5 și 7 aplicări de fiecare candidat, iar dintre cele 600.000 de aplicări, peste 20% au primit răspuns direct în platformă.

Peste 150.000 de candidați au fost activi în luna aprilie pe platforma BestJobs, în căutarea unor noi oportunități de muncă. Defalcat pe vârstă, 35% au fost cu vârste cuprinse între 25-34 ani. De asemenea, au fost activi și tinerii de 18-24 de ani, care au acoperit aproape 20% din totalul candidaților care și-au căutat un loc de muncă în luna aprilie.

Domeniile cu un grad mare de interes au fost Vânzările cu 100.000 de aplicări, Management-ul cu 80.000 de aplicări și Financiar / Contabilitate cu 55.000 de aplicări.

Locuri de muncă
Locuri de muncă

În ultima vreme a crescut și interesul și pentru rolurile în Call Center, pentru care au fost 6.000 de aplicări.

„Observăm și că interesul pentru joburile remote rămâne constant, pozițiile care precizează posibilitatea de a lucra de la distanță, chiar și parțial, atrăgând aproape 20% dintre aplicări. Mai mult, expresia «remote» rămâne în topul căutărilor, la mică distanță de căutările pentru «part time», ceea ce poate însemna că o bună parte dintre candidați caută un job suplimentar, cu program flexibil și care să le permită să își desfășoare activitatea de oriunde”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

În ultimele 30 de zile, cei mai activi candidați au fost în București/ Ilfov, cu 270.000 de aplicări, Timiș, cu 93.000 de aplicări și Cluj, cu 75.000 de aplicări.

Printre companiile care au atras cele mai multe CV-uri se numără LIDL Discount, Bosch Service Solutions și ING România, joburile publicate de acestea pe BestJobs înregistrând 3% din volumul total de aplicări.

Alte articole: Comuna din România care va găzdui o fabrică Volkswagen. Noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru români