- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locuri de muncă pentru români în București. Sunt la mare căutare muncitorii calificați și necalificați

22 Apr, 21:47 • Cornel Ghimeșan
Românii care sunt în căutarea unui loc de muncă au acum ocazia să își mărească veniturile. În Capitală sunt peste 7.600 de locuri de muncă disponibile pentru muncitorii calificați și necalificați.
Locuri de muncă pentru români în București. Sunt la mare căutare muncitorii calificați și necalificați

Locuri de muncă pentru români în București. Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncã București (AMOFM) a anunțat că are  8.969 locuri de muncă vacante.

Citește și Se creează noi locuri de muncă. Începe reprofesionalizarea românilor. Anunț major de la guvern

Locuri de muncă pentru români în București

Potrivit unui comunicat de presă transmis de AMFOM, din cele 8.969 de posturi disponibile, 548 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 807 persoanelor cu studii medii, 3.723 pentru muncitorii calificați și 3.891 pentru muncitorii necalificați, transmite wall-street.ro.

Reprezentanții instituției au transmis că aceste locuri de muncă sunt afișate în perioada 19 – 26 aprilie 2023 și au subliniat că baza de date a locurilor de muncă vacante este foarte dinamică. Pentru a evita eventualele confuzii în rândul candidaților, AMFOM București a decis să publice zilnic, pe site-ul instituției, lista actualizată a a posturilor vacante declarate de către angajatori.

Astfel, pentru muncitorii necalificați AMFOM București pune la bătaie mai multe posturi pentru: menajere, spălători vehicule, spălători vitrine și geamuri, îngrijitor spații verzi, sortator deșeuri reciclabile, curier, lucrător pentru salubrizare.

În ceea ce privește locurile de muncă disponibile pentru muncitorii calificați, instituția a scos la concurs posturi pentru conducător auto transport rutier persoane, macaragiu, stivuitorist, șef tren, operator la roboți industriali, cofetar, brutar, măcelar.

300 de milioane de locuri de muncă ar putea fi afectate de ultimul val de Inteligență Artificială.

300 de milioane de locuri de muncă din întreaga lume ar putea fi automatizate ca urmare a celui mai nou val de tehnologii care folosesc inteligența artificială și care au dat naștere unor platforme precum ChatGPT.

Economiștii Goldman Sachs au publicat duminică un raport potrivit căruia, 18% dintre toate muncile la nivel mondial ar putea fi computerizate, iar cele mai mari efecte se vor simți în economiile avansate, transmite CNN.

Experții spun că cei mai afectați vor fi administratorii și avocații, însă la polul opus s-ar afla persoanele care au activități ce presupun un consum fizic de energie mai mare sau care au loc la exterior, precum cele din domeniul construcțiilor și al reparațiilor.

Conform estimărilor băncii americane, aproximativ două treimi din muncile actuale desfășurate în SUA și Europa sunt expuse în aceste momente la un anume grad de automatizare [cu ajutorul] inteligenței artificiale, iar un sfert dintre acestea ar putea fi realizate de AI în totalitate.

Economiștii Goldman Sachs spun că ChatGPT, tehnologia care a captat atenția lumii întregi, capabilă să răspundă la solicitări și să scrie eseuri, a determinat deja mai multe companii din întreaga lume să regândească felul în care oamenii ar trebui să lucreze zi de zi.

La începutul lunii martie, dezvoltatorul ChatGPT a anunțat cea mai nouă versiune a programului: GPT-4. Platforma i-a impresionat deja pe utilizatori cu codul său mai simplu, abilitatea de a crea un website dintr-o schiță foarte sumară și de a obține note mari la examene.

Reprezentanții Goldman Sachs spun că folosirea inteligenței artificiale afectează și va afecta unele joburi, însă la fel ca și până acum, orice inovație tehnologică duce într-un final la o creștere a numărului de locuri de muncă disponibile.

De exemplu, în cazul muncitorilor din SUA între 25% și 50% din volumul lor de muncă poate fi înlocuit de inteligența artificială.

Cercetătorii au subliniat faptul că această combinație dintre reducerea semnificativă a costurilor în privința mâinii de lucru, crearea de joburi noi și creșterea productivității pentru muncitorii care nu își vor pierde locul de muncă va duce cel mai probabil la un boom al productivității asemănător celor apărute după introducerea unor tehnologii de uz general precum motorul electric și calculatorul personal.

Citește și ANAF scoate la concurs 100 de locuri de muncă. Pe ce poziții se află posturile vacante

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult