- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comuna din România care va găzdui o fabrică Volkswagen. Noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru români

20 Apr, 14:34 • Constantin Cristina
O fabrică de piese auto pentru Volkswagen condusă de o companie chineză se va deschide într-o comună din România, așadar, vor fi puse la bătaie sute de locuri de muncă pentru doritori.
Comuna din România care va găzdui o fabrică Volkswagen. Noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru români

O companie chineză va deschide o linie de producție pentru piese și componente auto într-o comună din România, mai exact o fabrică pentru grupul Volkswagen, unde vor fi înființate sute noi locuri de muncă, a relatat antena 3 CNN.

Citește și: Preț RECORD pentru certificatele de poluare! 12.000 de uzine și fabrici, afectate. Care este planul Uniunii Europene

Comuna din România care va găzdui o fabrică de piese auto, Volkswagen

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a anunțat că fabrica va fi deschisă într-un parc tehnologic din comuna Băcia, aproape de orașul Simeria.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor a primit o delegație formată din reprezentanții companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, cei ai unei bănci chineze, ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia.

„Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a precizat Laurenţiu Nistor.

Volkswagen
Volkswagen

Volkswagen este un producător multinațional german de automobile cu sediul în Wolfsburg , Saxonia Inferioară , Germania. Compania proiectează, produce și distribuie vehicule de pasageri și comerciale, motociclete, motoare și turbomașini, precum și oferind servicii conexe, inclusiv finanțare, leasing și managementul flotei. În 2016, a fost cel mai mare producător auto din lume după vânzări și păstrând acest titlu în 2017, 2018 și 2019, vânzând 10,9 milioane de vehicule. A menținut cea mai mare cotă de piață din Europa de peste două decenii.

Grupul Volkswagen vinde autoturisme sub mărcile Audi, Bentley, Cupra, Jetta, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, Volkswagen, dar și motociclete Ducati.

Alte articole: Volkswagen anunță creșterea masivă a producției auto. Compania vrea să scoată pe piață cel puțin 3 mliioane de mașini electrice