- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românul care și-a săpat groapa singur! Și-a distrus singur afacerea, după ce a vândut mașini sub prețul pieței

09 May, 17:07 • Constantin Cristina
Un român a fost ridicat de poliție după ce și-a distrus singur afacerea. A vândut mașini sub prețul pieței până a intrat în faliment.
Românul care și-a săpat groapa singur! Și-a distrus singur afacerea, după ce a vândut mașini sub prețul pieței

Un român, administratorul unei firme din Suceava, a fost reținut de poliție că a vândut în 2019, 11 mașini sub prețul care era pe piață, astfel a provocat un prejudiciu societății de aproape 400.000 de lei și a băgat afacerea sa în faliment, a relatat ziare.com.

Vezi și: VIDEO| Procurorul Horodniceanu, afirmații tupeiste, după ce a fost oprit de poliție: „Eu sunt în măsură să fac orice. Din cauza mea aveți 15 la sută la salariu!”

Românul și-a distrus singur afacerea, după ce a vândut mașini sub prețul pieței

Afacerea nu a mai putut continua activitatea și a dat faliment, potrivit anchetatorilor, iar bărbatul a fost reținut de poliție, în urma unor percheziții domiciliare.

„La data de 8 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri au efectuat 3 percheziții domiciliare, într-un dosar de delapidare. Perchezițiile au fost desfășurate în municipiul Suceava și comuna Ipotești, fiind descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, 212.750 de euro și 45.800 de lei. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de 22.000 de euro și a fost aplicat sechestru asigurător pentru 7 autovehicule, până la concurența a 80.000 de euro”, se arată într-un comunicat al poliției.

afacere cu mașini
afacere cu mașini

În urma cercetărilor și administrării materialului probator, bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de luare a unei măsuri private de libertate.

Cauza privește fapte comise prin traficarea de către un administrator (bărbatul reținut, de 36 ani), în perioada 23 ianuarie – 11 februarie 2019, prin efectuarea unor acte de dispoziție juridică, a 11 autovehicule, la prețuri sub valoarea reală, provocând agentului economic administrat un prejudiciu de 390.979 de lei și incapacitatea agentului economic de a mai desfășura activitate economică.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural, prin unitatea de parchet competentă.

Alte articole: Metoda românilor de a mânca bio și ieftin! Soluția este abordată chiar și de locuitorii la bloc