- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Salarii Metrorex. Ce sporuri colosale primesc angajații doar pentru că muncesc subteran

18 Jun, 20:22 • Constantin Cristina
Salariile angajaților de la Metrorex nu sunt deloc mici, mai mult, aceștia primesc și sporuri de subteran.
Salarii Metrorex. Ce sporuri colosale primesc angajații doar pentru că muncesc subteran

Salarii Metrorex. Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație (CA) al companiei a vorbit în cadrul emisiunii „Cu gândul la București”, care sunt salariile angajaților din companie, a relatat gandul.ro.

Citește și: De ce circulă atât de rar trenurile de la metroul din București. Răspuns oficial de la Metrorex

Salarii Metrorex. Ce sporuri colosale primesc angajații doar pentru că muncesc subteran

Sindicaliștii au amenințat cu greva generală dacă nu va exista o negociere cu privire la salariile angajaților. Este vorba de o majorare cu un anumit procent sau în sumă fixă.

„Nu știu cât contează salariile la Metrorex, cât contează veniturile oamenilor. La Metrorex, veniturile angajaților nu sunt mici, pentru că au sporurile acelea de lucru în subteran destul de mari. După ce și eu am mers și am stat mai mult în subteran, zic eu că sunt totuși condiții deosebite de lucru (…) ventilația, poluarea”, a spus Mihai Barbu.

Președintele CA al companiei a dezvăluit salariile angajaților, așadar venitul mediu brut al angajaților este de 11.330 de lei, adică peste 6.600 de lei net.

Metrorex
Metrorex

„Ca să revin la cifre, salariul mediu la Metrorex este de 11.330 de lei, vorbesc de venitul brut. Și cum spuneam, nu este un venit mic, dar, întotdeauna oamenii își doresc să câștige mai mult, iar noi, cei de la Metrorex, ne dorim ca angajații să câștige bani pe măsura muncii pe care o prestează”, a mai spus Mihai Barbu.

De asemenea, dacă vorbim de majorări, președintele Consiliului de Administrație al companiei a menționat că venitul nu poate depăși cheltuiala salarială în buget.

„Ei solicită o majorare (procentuală – n.r.) cu două cifre, nu știm dacă putem ajunge acolo, dar, cum vă spuneam, discuția este între procent sau sumă fixă. Dar, așa cum vă spuneam, noi nu putem depăși cheltuiala salarială așa cum avem bugetul aprobat”, a detaliat Mihai Barbu.

S-a mai menționat și faptul că, șefii companiei sunt la curent cu cererile sindicaliștilor și poartă discuții permanente cu cei care se află în grevă în subteran.

Alte articole: Noi amenințări cu grevă generală din partea Metrorex! Solicitarea pentru majorarea cu 33% a salariilor a picat! Peste 5.000 de salariați au rămas fără CCM