- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Salariu de 4.400 de euro pentru șoferii de autobuz! Anunțul de angajare care a șocat internetul

30 Nov, 11:00 • Cornel Ghimeșan
Mai mulți români care au căutat un trai mai bun în Germania, au ajuns să fie șoferi de autobuz, iar acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece salariile depășesc 4.000 de euro. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a ocupa acest post.
Salariu de 4.400 de euro pentru șoferii de autobuz! Anunțul de angajare care a șocat internetul

Pe o platformă de recrutare, o firmă germană a anunțat că are nevoie de șoferi de autobuz cu normă întreagă, iar salariile lunare oferite sunt cuprinse între 3.800 și 4.400 de euro.

Citește și: Compania BMC Truck&Bus va deschide în 2024 o linie de producție pentru autobuze electrice, lângă București. România este printre puținii producători europeni

Dacă te gândești să aplici pentru acest loc de muncă, trebuie să știi că există o serie de cerințe pe care trebuie să le îndeplinești. Printre acestea se numără:

  • Să aibă un permis de conducere UE sau SEE categoria D1, D1E, D sau DE
  • Să aibă certificatul de atestare profesională pentru transportul de persoane UE sau SEE
  • Flexibilitate și lucrul în schimburi de ture
  • Disponibilitate de a lucra noaptea, weekend-urile și zile libere de stat
  • Cunoștințe de limba engleză și ideal germană.

Ce beneficii primesc angajații:

  • contract pe perioada nedeterminata cu incepere imediata si o perioada de proba de 3 luni;
  • un salariu motivant /18,76 / ora ; 3.950 brut luna) cu cresteri regulate anual;
  • minimum 28 zile de concediu de odihna;
  • model de lucru variat, de exemplu în trafic programat, școlar sau turistic
  • flotă de autocare și autobuze modern;
  • asistență în limba romana in planificare, finanțare și integrare treptată în companie
  • loc de cazare(contra cost aprox. 300-400 /luna).

Conform datelor din Revisal, în România există 50.000 de angajați cu salarii ce depășesc 4.500 de euro lunar. Dintre aceștia, 32.000 câștigă mai mult de 5.000 de euro. Societatea de Transport București (STB) are 10.000 de angajați, iar în anul precedent șoferii și vatmanii au declanșat o grevă în semn de nemulțumire față de nivelul salariilor. Cererile acestora au fost ascultate, conducerea majorându-le salariile cu 10%. Acum un an, STB avea un buget de 1.2 miliarde de lei, din care 928 de milioane erau alocate salariilor angajaților.

La acea vreme, un șofer de autobuz avea un salariu cuprins între 2.690 și 7.800 de lei, luându-se în calcul orele lucrate, sporurile de noapte, orele suplimentare și vechimea. În medie, majoritatea șoferilor încasau între 4.500 și 5.500 de lei, astfel că salariile mari erau excepționale și se adăugau la acestea și primele sau sporurile.

Salariul unui șofer de troleibuz varia între 3.152 și 8.065 de lei, cu o medie de 5.570 de lei net. Așadar, majoritatea șoferilor de troleibuz câștigau între 5.000 și 6.000 de lei lunar. În schimb, un vatman câștiga între 2.650 și 7.700 de lei net, cu o medie de 5.300 de lei.

Aceasta duce la faptul că majoritatea salariilor vatmanilor se situează între 5.000 și 6.000 de lei. De asemenea, trebuie menționat că STB are aproximativ 900 de vatmani angajați, iar la aceste salarii li se adaugă tichetele de masă, valorile acestora putând ajunge la 440 de lei pe lună. Nu au fost luate în considerare primele.

Citește și: România primește bani europeni pentru proiectele derulate prin DG-ECHO. Care sunt proiectele vizate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult