Un truc extrem de popular în rândul gospodinelor este acela de a presăra sare pe buretele de vase. Sarea are proprietăți antibacteriene și de igienizare, ceea ce reduce riscul de contaminare atunci când sunt spălate vasele. Aplicarea de sare pe buretele de vase contribuie și la eliminarea mirosurilor neplăcute și prelungește viața buretelui.
Gospodinele folosesc, pe lângă acest ingredient minune, și oțet de vin pentru o curățare completă. Trucul este unul simplu:
Combinația nu numai că elimină bacteriile, ci igienizează eficient și lasă buretele curat, fără a avea vreun miros. Specialiștii recomandă igienizarea buretelui cel puțin o dată pe săptămână, mod prin care bacteriile nu mai au timp să se dezvolte iar vasele rămân perfect curate, potrivit Gândul.
Mai pot fi folosite și alte soluții naturale în gospodărie care să facă minuni. Spre exemplu, pentru geamuri poate fi folosită o combinație de apă caldă, oțet și câteva picături de detergent lichid, aplicate cu o lavetă de microfibră sau ziar.
Citește și : Eurostat: România are cel mai mare număr de elevi per profesor din Uniunea Europeană
Pentru depunerile de calcar, puteți folosi oțet încălzit, turnat direct pe suprafețele afectate sau pe robinet.