- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sezonul cireșelor. Cu doar 10 RON, îți culegi singur fructele bio și mănânci cât vrei. În ce localitate din România se întâmplă asta

27 Jun, 21:05 • Toma Anca
Este sezonul cireșelor, iar românii se bucură din plin de fructele preferate, chiar dacă prețurile nu sunt deloc mici. Însă, localnicii din Bistrița Năsăud sunt considerați norocoși, deoarece un întreprinzător a pus la dispoziție livada lui. Ei bine, cine vrea să mănânce cireșe pe săturate, pot face asta cu doar 1O RON.
Sezonul cireșelor. Cu doar 10 RON, îți culegi singur fructele bio și mănânci cât vrei. În ce localitate din România se întâmplă asta

Sezonul cireșelor. Oamenii din zonă sau de pretutindeni care vor cireșe bio, trebuie să meargă la livada întreprinzătorului, să achite taxa de intrare, de 10 RON, și au acces pentru toată ziua, să mănânce câte cireșe vor.

Dacă doresc să culeagă fructele și să le ia acasă, trebuie să plătească alți 10 RON per kilogram. Proprietarul spune că, dincolo de afacere, vrea să aducă în livada sa o parte din bucuriile copilăriei.

Citește și: Românii pot cumpăra cireșe din piețele din Cluj! Cât costă un kilogram de cireșe aduse din Grecia

Sezonul cireșelor. Peste 400 de oameni au mers să culeagă fructe

Într-o singură zi, peste 400 de oameni au venit în aceasta livada din comuna bistriteana Teaca, pentru a culege cirese. Au mancat câteva pe loc, iar restul au fost culese pentru dulceață sau compot.

Este grozav , e fantastic. Este prima dată când culeg cireșe dintr-o livadă intensivă. Nu e de a te urcat pe scară. E foarte comod. Culegem pentru noi, pentru mama și pentru dulceață. Sunt proaspete, ți le alegi care dorești”, spune o femeie care a mers în livadă.

Copiii au mâncat pe săturate, după care s-au jucat prin livadă. Doritorii trebuie să plătească un tarif de acces un livadă. Pentru copiii sub 10 ani, intrarea este liberă.

O taxă de 10 lei care cuprinde toată plimbarea și consumul la orice cantitate, iar pentru fiecare kilogram dus acasă percem un preț de 10 lei per kilogram„, precizează Andrei Pântea, proprietarul livezii, potrivit stirileprotv.ro.

Proprietarii au investit în livadă aproximativ 300.000 de euro – fonduri proprii și bani europeni.

Cum îți dai seama dacă cireșele au viermi

Cireșele sunt unele dintre favoritele românilor, dar parcă de fiecare dată când dorim să ne cumpărăm aceste fructe ne confruntăm cu o anumită frică. Există stresul că acestea ar putea avea viermi. Din fericire există un truc care te poate scăpa de această problemă.

Este uimitor cât de simplu îți poți da seama dacă cireșele pe care vrei să le cumperi au sau nu viermi. Acesta te va salva de o cheltuială inutilă și nu va mai trebui să arunci la gunoi kilograme întregi de fructe.

La acest moment, cireșele sunt unele dintre cele mai căutate fructe, totuși trebuie să trebuie să te asiguri că acestea nu au viermi, mai ales pentru că sunt foarte scumpe. După ce ies din ouă, viermi își fac loc în interiorul fructului, intrând, în general, pe lângă codița acestuia și se hrănesc cu pulpa cireșelor. Dat fiind că deja ne apropiem de finalul lunii iunie, există deja pericolul ca cireșele să aibă viermi.

Pentru a salva niște bani, există un truc foarte simplu, este nevoie doar să acorzi atenție câtorva aspecte. În primul rând, trebuie să verifici cu atenție aspectul fructelor. Cireșele ar trebuie să fie netede, fără găuri și să nu existe urme de mucegai. De asemenea, cireșele trebuie să fie ferme la atingere și să nu aibă zone stricate. Dacă sunt prea moi sau au pete maronii, ar fi indicat să nu le cumpărăm.

Mai este un aspect care ar putea să dea de gol dacă au sau nu viermi. Este vorba despre despre codițele acestora, ele ar trebui să fie verzi.