- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Soluția naturală care te ferește de țânțari, dar și de cheltuielile absurde. Majoritatea românilor nu o știu

08 Jul, 23:22 • Constantin Cristina
Alimentul care te ține departe de țânțari, chiar și când ai geamurile deschise. Românii nu știu, dar cu el pot economisi o căruță de bani.
Soluția naturală care te ferește de țânțari, dar și de cheltuielile absurde. Majoritatea românilor nu o știu

Ei bine, chiar dacă este sezonul caniculei și la pachet vin și țânțarii, s-a descoperit un nou truc care te scapă de aceste insecte, a informat spynews.ro. Așadar, pentru a evita să fii înțepat de aceste insecte și să stea departe de casa ta, chiar dacă ai geamurile deschise folosește lămâia.

Citește și: Plantele care îți protejează grădina de șoareci și rozătoare. Tu știai de aceste soluții naturale?

Soluția naturală care te ferește de țânțari, dar și de cheltuielile absurde. Majoritatea românilor nu-l știu

Lămâia este metoda eficientă pentru a scăpa de insectele neagreate de oameni. Deoarece oricâți bani s-ar cheltui pe spray-uri sau alte produse din supermarket, acestea nu-și fac efectul, însă, lămâia, care se află în fiecare bucătărie a fiecărei persoane te poate scăpa de insectele acestea.

țânțari
țânțari

Pentru că are o aromă puternică și acidă va ține la distanță insectele zburătoare de sezon. Substanța numită limonen este toxică pentru țânțari, iar în momentul în care o tăiem în jumătate și o așezăm lângă geam, aceasta va elimina toxina și va ține la distanță insectele. Pentru un efect mai puternic, se pot adăuga niște cuișoare care au, la fel, un miros intens și picant. Astfel, cuișoarele alături de lămâie reprezintă trucul benefic pentru gonirea țânțarilor.

Planta care te scapă de țânțari

De asemenea, există și o plantă care te ajută să scapi de aceste insecte. Este vorba despre mentă. Datorită mirosului puternic, ușor înțepătoare la atingere, dacă este pusă la geam, aceste insecte nu vor mai intra în casă.

Un alt truc care alunge insectele este vanilia. Mirosul de vanilie îi va alunga imediat, dar acționează și împotriva muștelor și a altor insecte. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva boabe la fiecare geam. O echipă de cercetători a demonstrat, în urma unui studiu realizat în anul 2007, că zațul de cafea, de fapt, soluția obținută prin amestecarea acestuia cu apă, distruge larvele de țânțari.

Alte articole: OMS avertizează: înmulţire îngrijorătoare a ţânţarilor care transmit boli virale în Europa