- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Stațiunea din România cu cel mai curat aer. Neașteptat cât de aproape de Capitală este

03 Dec, 09:30 • Alexe Raluca
Mulți nu știu că în România există o stațiune unde aerul este atât de curat, încât poate prelungi viața oamenilor chiar și cu câîțiva ani. Un alt plus este că se află foarte aproape de Capitală, astfel că nu trebuie să ne facem griji de drum.
Stațiunea din România cu cel mai curat aer. Neașteptat cât de aproape de Capitală este

Locul desprins din basme al cărei aer are capacitatea de a prelungi viața oricui ajunge aici se numește Fundata și este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov. Pe lângă frumusețea peisajelor scoase parcă din povești, localnicii se bucură și de cel mai proaspăt aer.

Citește și: Stațiunea Costinești va da lovitura în sezonul estival 2024! Este anunțul momentului pentru români

Unde te poți bucura de cel mai proaspăt aer

După 16 iulie 1973, satul Fundata din Brașov, România, alături de alte 13 localități, se declară ca fiind un „sat turistic”. Situată la altitudinea de 1.360 m, Fundata este localitatea aflată la cea mai înaltă altitudine din România, localizată la mijlocul distanței dintre Bran și Rucăr, pe culoar, aceasta fiind păzită de munții Bucegi și munții Piatra Craiului, unii dintre cei mai frumoși din țara noastră.

În apropiere de Fundata se pot vizita numeroase obiective naturale, cum ar fi: Parcul Național Piatra Craiului – Trasee în Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Moieciului, Cheile Grădiștei, Rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Peștera cu lilieci din satul Peștera, Satul Șirnea, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.

Fundata, cu priveliștea superbă asupra munților Bucegi, Leaota și Piatra Craiului, oferă nu doar o panoramă incredibilă, dar și un secret numai de localnici știut: cel mai curat aer din țară de care nu oricine se poate bucura la discreție. Afirmația nu are la bază doar legendele locului, ci date oficiale obținute în urma unor măsurători amănunțite, potrivit Călătorînbascheți.

Cum ajungi în această destinație din România scoasă parcă din basme, simți aerul proaspăt care te va face sigur să revii la Fundata. Aerul proaspăt de munte din acest sat conferă localității un alt dar divin, fiind vorba despre o prelungire a vieții prin sănătate. Statisticile arată că media de vârstă a locuitorilor comunei Fundata este de aproximativ 80 de ani, datorită mediului sănătos.

Citește și: Staţiunea din ţară aflată printre cele mai ieftine opt destinaţii de schi din Europa. Pentru români rămâne o alegere de lux