- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Staţiunea din ţară aflată printre cele mai ieftine opt destinaţii de schi din Europa. Pentru români rămâne o alegere de lux

17 Nov, 11:24 • Cornel Ghimeșan
Poiana Brașov, una dintre cele mai renumite stațiuni montane din România, primește o apreciere specială într-un articol recent publicat pe Skyscanner. Într-o listă a celor mai bune destinații de schi cu buget redus pentru 2023, Poiana Brașov se evidențiază nu doar pentru frumusețea sa naturală, ci și pentru accesibilitatea financiară pe care o oferă turiștilor.
Staţiunea din ţară aflată printre cele mai ieftine opt destinaţii de schi din Europa. Pentru români rămâne o alegere de lux

Staţiunea din ţară aflată printre cele mai ieftine opt destinaţii de schi din Europa. Skyscanner a evidențiat opt destinații de schi cu buget redus, subliniind faptul că multe dintre acestea sunt „locuri sub radar” – destinații mai puțin cunoscute și, prin urmare, mai accesibile. Laura Lindsay, expert în destinații și tendințe Skyscanner, împărtășește faptul că aceste stațiuni oferă experiențe de schi uimitoare fără a implica cheltuieli exorbitante.

Staţiunea din ţară aflată printre cele mai ieftine opt destinaţii de schi din Europa

În lista Skyscanner, Poiana Brașov este prezentată alături de destinații precum Les Houches din Franța, Vogel din Slovenia, și Livigno din Italia. Stațiunea românească este descrisă ca fiind cea mai mare din țară, cu 24 km de pârtii de schi și păduri de pini ce oferă un cadru spectaculos. Laura Lindsay subliniază că Poiana Brașov are multe opțiuni de cazare și restaurante, oferind preparate tradiționale românești și vin fiert pentru a vă bucura de atmosferă. De asemenea, evidențiază avantajul de a fi la doar 14 km de orașul medieval Brașov și 23 km de Castelul lui Dracula, oferind turiștilor posibilitatea de a explora și alte atracții din zonă.

Această recunoaștere vine ca o confirmare a valorii turistice și a atracțiilor oferite de Poiana Brașov, consolidându-și statutul nu doar ca o stațiune montană de top în România, ci și ca una dintre cele mai accesibile destinații de schi din Europa pentru anul 2023.

„Cuvintele călătorie la schi pot face ca orice cont bancar să tremure. Dar să te distrezi uimitor pe pârtii nu trebuie să coste o mică avere. Aceste stațiuni de schi mai puțin populare din Europa oferă o mulțime de distracții în schimbul lirelor tale prețioase”, a transmis aura Lindsay.

Citeşte şi: Veste bună pentru pasagerii aerieni. Compania care va oferi acces gratuit la WhatsApp în timpul zborului, din ianuarie 2024

Iată topul celor mai bune opt destinații de schi cu buget redus pentru 2023

  1. Les Houches, Franța: alegerea perfectă pentru schiorii de agrement, cu priveliștea sa uimitoare asupra Văii Mont Blanc – în plus, dacă sunteți în căutarea unui ritm puțin mai rapid, atât în ceea ce privește après-ul, cât și în ceea ce privește pârtiile, Chamonix este la doar 8 km distanță.
  2.  Vogel, Slovenia: o opțiune mai potrivită pentru familii, oferind pârtii mai liniștite și împrejurimi uimitoare. Cu vedere la Lacul Bohinj, acest loc din Slovenia face parte din parcul național Triglav, oferind o excursie frumoasă și liniștită.
  3. Jasna Nizke Tatry, Slovacia: se mândrește cu facilități de schi de clasă mondială, fără aglomerație. Este, de asemenea, cea mai mare stațiune de schi din Slovacia – găzduiește peste 1.000 de metri de pârtii și pârtii.
  4. Livigno, Italia: oferă pârtii excelente pentru schiorii de nivel mediu. Are un parc de distracții excelent, cu trambuline de dimensiuni profesionale, precum și alte distracții pentru simplii muritori.
  5.  Soll, Austria: un loc relativ liniștit și accesibil, deci ideal pentru familii și schiori noi. Pentru cei care nu sunt la curent, Soll este un mic sat din Tirol, adesea umbrit de Kitzbuhel – ceea ce înseamnă că este încă relativ liniștit și accesibil.
  6. Grandvalira, Andorra: acest paradis montan este cel mai mare din Andorra, cu peste 210 km de piste. Dar există și distracție departe de pârtii, cu tiroliană, coaster alpin și o zonă freerică de care să te bucuri.
  7. Borovets, Bulgaria: ideală pentru un vânător de chilipiruri. Este, de asemenea, un loc pentru cei care se bucură de alte activităţi, la fel de mult ca și de schi.
  8. Poiana Brașov, România: este cea mai mare stațiune montană din România și este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase, cu pante strălucitoare și pini ca fundal. În plus, cu 24 km de pârtii de schi, sunt multe în care să te blochezi. Stațiunea are o mulțime de opțiuni de cazare și restaurante, cu preparate tradiționale românești și vin fiert care îți țin de cald noaptea. Dacă sunteți în căutarea unor excursii de o zi departe de pârtie, vă aflați la doar 14 km de orașul medieval Brașov și la 23 km de Castelul lui Dracula.

Citeşte şi: Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să îl cunoști pe Moș Crăciun. Care sunt costurile pentru o vacanță de vis în Laponia

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult