- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Stațiunea Costinești va da lovitura în sezonul estival 2024! Este anunțul momentului pentru români

13 Oct, 22:13 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Începe operațiunea de înnisipare stațiunea Costinești.
Stațiunea Costinești va da lovitura în sezonul estival 2024! Este anunțul momentului pentru români

Stațiunea Costinești va da lovitura în anul 2024. Contractul pentru lotul Costinești în cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere – Faza II” a fost semnat, confirmă reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Începe operațiunea de înnisipare stațiunea Costinești

În urma acestor lucrări în stațiune vor apărea 16 hectare de plajă nouă. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost semnat cel de-al nouălea contract din cele 11 din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere.

„Lotul 6 – Costinești este al IX –lea contract semnat din cele 11 ce a fost atribuit în cadrul proiectului cu finanțare europeană. Costinești este următoare zonă în care se vor desfășura lucrările esențiale pentru combaterea eroziunii costiere.

 În urma licitației contractul a fost câștigat de compania olandeză Van Oord, care are peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine”, se arată în comunicat.

Vezi și: Cât costă un bilet de tren București Nord – Costinești în iulie 2023. Noile prețuri pentru adulți, pensionari, copii și studenți

Stațiunea Costinești
Stațiunea Costinești

Conform reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a încheiat cu aceeași societate contractele pentru lucrările ce vor fi executate pentru: Lotul 5 – Eforie, Lotul 7 – Olimp, Lotul 8 – Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, scrie News.ro.

„Lucrările din cadrul Lotului 6 – Costinești nu sunt doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament pentru protejarea mediului înconjurător. Prin aceste lucrări inginerești, ne propunem să protejăm și să reabilităm litoralul românesc, să reducem pagubele provocate de fenomenele naturale și să conservăm biodiversitatea marină”, au mai precizat reprezentanții ABADL.

Lucrările de protecție costieră prevăzute pentru Lotul 6 – Costinești constau în: îndepărtarea structurilor costiere existente; execuția de structuri costiere noi conectate cu țărmul; reînnisipare plajă -16 hectare de plajă nouă; schemă de protecție costieră pe o lungime a țărmului de 2550 metri liniari; recife populate cu specia Pholas Dactylus – 28.800 mp; implantare cu Zostera Noltii – 49.550 mp; implantare cu Cystoseira Barbata – 31.650 mp.

Lucrările sunt realizate pentru a se oferi protecție suplimentară împotriva eroziunii pe o perioadă de 50 de ani, mai susțin specialiștii ABADL. Lotul 6 – Costinești face parte din proiectul „Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)”, care include și alte zece zone importante de-a lungul litoralului românesc.

Vezi și: Meteo 13-19 octombrie. Vânt, temperaturi scăzute și ploi. ANM anunță unde se schimbă vremea radical

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult