- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Statul în care asistentele medicale pot primi până la 3.500 de euro salariu lunar! Se lucrează 37,5 ore/săptămână, iar chiria și facturile sunt asigurate

25 Nov, 21:19 • Fundeanu Madalina
Asistentele medicale din Norvegia pot primi până la 3.500 de euro salariu lunar. Se lucreză 37,5 ore pe săptămână, iar chiria și facturile sunt asigurate.
Statul în care asistentele medicale pot primi până la 3.500 de euro salariu lunar! Se lucrează 37,5 ore/săptămână, iar chiria și facturile sunt asigurate

Asistentele medicale din Norvegia pot primi până la 3.500 de euro salariu pe lună. Potrivit informațiilor, se lucreză 37,5 ore pe săptămână, iar chiria și facturile sunt asigurate. Există oferte de muncă tentante din această țară, oferte despre care a vorbit chiar președintele național al sindicatului asistentelor medicale Nursing Up, potrivit cancan.ro.

Salarii consistente pentru asistentele medicale din Norvegia

În Norvegia, asistentele medicale ar putea primi un salariu consistent cuprins între 2.800 și 3.500 de euro lunar. Statul este căutat de mulți străini, mai ales pentru beneficiile pe care le oferă în câmpul muncii. De asemenea, condițiile de muncă sunt favorabile în multe ramuri de activitate, printre acestea numărându-se și cel medical.

Ofertele de muncă sunt tentante, cel puțin în cazul străinilor. Salariul între 2.800 și 3.500 de euro lunar, dar și condițiile de muncă bune sunt printre beneficiile pe care norvegienii le oferă muncitorilor. Aceste oferte sunt furnizate de sistemul public de sănătate din Norvegia.

Citește și: Câți bani bagă în buzunar un român care lucrează la Pepco. Iată care este salariul unui casier sau al unui șef de magazin

asistente medicale
asistente medicale

„Noi oferte de muncă tentante pentru asistenți medicali italieni sosesc în aceste zile într-o avalanșă, pe care încercăm să le analizăm cu atenție și atenție. Norvegia deschide drumul către opțiuni interesante în viață”, spune Antonio De Palma, președintele național al sindicatului asistentelor medicale Nursing Up.

Pe lângă salariul consistent pe care îl oferă sistemul medical din Norvegia, asistentele medicale trebuie să lucreze 37,5 ore pe săptămână. În plus, un mare beneficiu este adus de chiria și facturile care sunt asigurate. În cazul italienilor care doresc să vină în Norvegia, pentru a munci, se poate asigura transport din Italia către Oslo, Bergen și Trondheim.

Ce salarii au asistentele medicale din România

Potrivit evz.ro, în România, o asistentă medicală primește un salariu mult mai mic decât în vestul Europei. În occident, guvernele alocă sume importante din bugetul statului pentru sectorul medical. Nu doar doctorii, ci și asistenții medicali au parte de venituri pe măsură. În Germania, o asistentă medicală ajunge să aibă un salariu de 4.000 de euro.

În România, un asistent debutant, care a terminat o școală postliceală, primește un salariu mediu net de 2.574 lei. Venitul poate crește în funcție de turele de noapte, dar și de cele speciale. Un salariu primit de o asistentă medicală diferă în funcție de unitatea clinică în care această activează. Cel mai mult încasează un asistent medical – tehnician radiologie principal: 5.649 de lei.

Vezi și: Kaufland, pe primul loc în topul celor mai mari angajatori privați din România! Motivele pentru care peste 17.000 de români aleg să lucreze în acest magazin