Tartă cu afine. Ingrediente:
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm pentru a pregăti această tartă este să tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Mai departe, va trebui să punem într-un bol praful de budincă de vanilie, alături de două linguri de zahăr și îndeajuns de multe linguri de lapte. Totul trebuie amestecat până când avem o cremă omogenă.
Apoi, restul de lapte trebuie pus la foc, iar atunci când începe să fiarbă va trebui introdus și amestecul pregătit. Totul trebuie amestecat constant, iar atunci când budinca este gata, va trebui stins aragazul. Acum se poate adăuga puțină coajă rasă de lămâie și se lasă la răcit.
Pasul următor este să punem aluatul în tava tapetată, iar în el vom adăuga și budinca de vanilie. Deasupra trebuie așezate cât mai multe afine, apoi aluatul trebuie pliat spre interior. Mai departe, se va unge cu puțin lapte aluatul și se va presăra zahăr brun.
Tarta trebuie pusă la cuptor vreme de 20 – 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, potrivit bucataras.ro.