- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Threads, aplicația lansată de Meta, cea mai rapidă ascensiune din toate timpurile. A ajuns la 100 de milioane de utilizatori în doar cinci zile

10 Jul, 15:51 • Cornel Ghimeșan
Threads, noua rețea socială lansată de Meta, a depășit deja pragul de 100 de milioane de utilizatori în doar cinci zile. E cea mai rapidă ascensiune pe care o are o astfel de platformă din toate timpurile.
Threads, aplicația lansată de Meta, cea mai rapidă ascensiune din toate timpurile. A ajuns la 100 de milioane de utilizatori în doar cinci zile

Dacă facem o comparație, ChatGPT a avut nevoie de două luni ca să ajungă la cifra de 100 de milioane de utilizatori. Într-un clasament realizat de Metalytiq cu aplicațiile care au ajuns cel mai repede la un milion de utilizatori urmează Instagram cu 76 de zile, Spotify cu 152 de zile, Facebook cu 304 zile, Twitter cu 730 de zile şi Netflix cu 1.278 de zile.

Threads, aplicația lansată de Meta raportează un record istoric

Citește și Zuckerberg vs Musk, runda 1: Proprietarul Instagram a lansat Threads, rivalul Twitter, în 100 de ţări. Zuckerberg: „5 milioane de conturi, create în patru ore”

Și Mark Zuckerberg, șeful Meta, a recunoscut că ascensiunea Threads l-a luat prin surprindere. El a anunțat mai multe praguri de performanțădeppășite în primele două zile, de 2 milioane de utilizatori, 5 milioane, 10 milioane, 30 de milioane și 70 de milioane.

E de precizat că platforma nu a fost încă lansată în Europa. Meta nu poate să combine datele Threads cu cele de Instagram și tocmai de aceea lucrează în vedere armonizării acestui aspect cu legislația europeană.

Și Elon Musk și-a exprimat surprinderea față de ascensiunea Threads, care e practic o clonă a Twitter. Acesta și-a trimis avocații din a doua zi după lansarea Threads să-l amenințe cu proces pe Mark Zuckerberg. În momentul de față, Twitter are circa 350 de milioane de utilizatori, conform datelor Statista. Threads are șanse foarte mari să depășească Twitter într-un timp destul de scurt.

Citește și Mark Zuckerberg, „la cuțite” cu Elon Musk. Șeful Facebook lansează o nouă aplicație care să rivalizeze cu Twitter

Internauții pot pune pe Threads postări de 500 de caractere, în timp ce pe Twitter limita era de 280 pentru fiecare utilizator. Pot fi postate, de asemenea, clipuri video de până la cinci minute, iar o postare poate fi partajată ca link pe alte platforme. Utilizatorii pot da unfollow, pot bloca sau restricționa alte persoane și pot filtra răspunsurile ce conțin anumite cuvinte.

„Aplicaţia de conversaţie scrisă de Instagram”, arată descrierea noii aplicații pe Apple Store. „Sperăm că (Threads) poate fi o platformă deschisă şi primitoare pentru discuţii”, a scris şeful Instagram, Adam Mosseri. „Dacă asta vă doriţi şi voi, cea mai bună cale este să să fiţi binevoitori”.

 

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult