- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Topul celor mai bune oraşe de locuit din Europa! Un oraș din România se află pe listă!

13 Jan, 09:15 • Fundeanu Madalina
Oraşul care a plasat România pe locul 10 într-un top realizat de UE! 94% dintre locuitori s-au declarat mulţumiţi de viaţa lor.
Topul celor mai bune oraşe de locuit din Europa! Un oraș din România se află pe listă!

Uniunea Europeană a făcut un clasament al celor mai bune orașe de locuit din Europa. România ocupă locul 10, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Oraşul care a plasat România pe locul 10 într-un top realizat de UE

Raportul Comisiei Europene a constatat că aproximativ 9 din 10 persoane sunt mulţumite de faptul că trăiesc în oraşul lor. Deşi satisfacţia generală rămâne la un nivel înalt, rezultatele de anul trecut arată o uşoară scădere faţă de sondajul din 2019, ultima dată când Comisia a publicat un raport similar.

Capitala regiunii Transilvania din România şi al doilea cel mai populat oraş din ţară este, de asemenea, un loc minunat pentru a trăi, așa cum scrie Politico.

În Cluj-Napoca, 94% dintre locuitori s-au declarat mulţumiţi de viaţa în oraş. Gazda unui sector tehnologic în plină expansiune, se află pe locul al doilea şi în ceea ce priveşte oportunităţile de angajare, 73% dintre locuitori spunând că este uşor să găseşti un loc de muncă bun în oraş.

Citește și: Cât costă o zi de schi în Sinaia în 2024. Prețurile au crescut considerabil, puțini români își mai permit

Cluj Napoca, în topul celor mai bune orașe de locuit din Europa
Cluj Napoca, în topul celor mai bune orașe de locuit din Europa

Top 10 cele mai bune oraşe de locuit din Europa

10. Cluj-Napoca, România
9. Braga, Portugalia
8. Rostock, Germania
7. Geneva, Elveţia
6. Stockholm, Suedia
5. Gdansk, Polonia
4. Leipzig, Germania
3. Copenhaga, Danemarca
2. Groningen, Ţările de Jos
1. Zurich, Elveţia

La polul opus se află: Palermo (Italia), Atena (Grecia), Istanbul (Turcia), Tirana (Albania), Napoli (Italia), Belgrad (Serbia), Roma (Italia), Skopje (Macedonia de Nord), Miskolc (Ungaria) şi Podgorica (Muntenegru).

București, una dintre cele mai aglomerate capitale din întreaga lume

Din cauza traficului de la orele de vârf, bucureștenii au pierdut 150 de ore în plus și au plătit aproape 1.000 de lei în plus pe carburant.

București s-a clasat, anul trecut, pe locul opt în topul celor mai aglomerate orașe din lume. O spune indexul anual realizat de un producător de sisteme GPS. Nivelul de aglomerație a fost de circa 55%, după cum arată datele transmise de TomTom Traffic.

În comparație cu anul 2022, Capitala a fost mai aglomerată în 2023, timpul necesar parcurgerii unei distanțe de 10 km crescând cu 20 de secunde, până la 27 minute și 40 secunde. În 2022, am fost pe locul 7 în acest top, iar în 2021 pe locul 8.

28 noiembrie a fost cea mai aglomerată zi din 2023 în București. Atunci a fost nevoie de 36 de minute și 50 de secunde pentru a parcurge o distanță de 10 kilometri.

Vezi și: Salariul minim în Spania în 2024. Ce trebuie să știe românii care vor să plece la muncă în străinătate