- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Trucul care te scapă de gândacii de bucătărie. Combină aceste două ingrediente pe care le ai în bucătărie

15 Jun, 23:36 • Cornel Ghimeșan
A venit vara, iar în acest sezon gândacii de bucătărie își fac apariția în toate locurile, dându-le românilor mari bătăi de cap.
Trucul care te scapă de gândacii de bucătărie. Combină aceste două ingrediente pe care le ai în bucătărie

Gândacii sunt atrași de mirosul de mâncare și se hrănesc deseori cu resturi găsite pe jos. Tocmai de aceea, cel mai des îi găsim în bucătărie, în sezonul cald. Le plac întunericul și mediile umede. Gândacii pot să fie purtători de tot felul de boli și tocmai de aceea e bine să scapi de ei cât mai rapid.

Scăpatul de gândacii de bucătărie a fost mereu o activitate greu de gestionat. Însă, sunt soluții la care poți apela pentru a rezolva această problemă.

Citește și Românii își cumpără mașini pe bandă rulantă! Cu cât au crescut vânzările în luna mai

Ai nevoie de doar două ingrediente pe care, probabil, le ai deja în bucătărie: cafea și zahăr. Amestecul dintre aceste două ingrediente poate fi otravă pentru gândacii atrași de miros.

Iată cum obții amestecul care ucide gândacii

În primul rând, trebuie să pui o cantitate mare de apă la fiert. E nevoie să adaugi câteva linguri de cafea într-un recipient și două lingurițe de zahăr. Apoi, să amesteci aceste două ingrediente și să le pui împreună în apă fierbinte. Soluția finală ar trebui să o pui în recipiente mici pe care să le lași în colțurile de la bucătărie, conform csid.

Poți pune recipientele și în alte zone din casă, unde știi că apar de obicei gândacii. Vei scăpa foarte ușor de ei în acest fel pentru că vor fugi din cauza mirosului.

Citește și Câţi bani câştigă un român care lucrează ca supraveghetor de bar pe un feribot. Salariul lunar este ca al unui director de bancă

Alte metode ca să scapi de gândaci

  • Poți folosi insecticid pentru combaterea gândacilor.
  • Alte ingrediente care țin gândacii la distanță sunt zahărul și bicarbonatul de sodiu. Trebuie folosite în cantități egale. Zahărul îi atrage, iar bicarbonatul de sodiu îi ucide.
  • Și frunzele de dafin sunt bune în lupta cu gândacii. Parfumul lor e neplîcut pentru gândaci, motiv pentru care trebuie să le mărunțești. Pulberea obținută poate fi utilizată pentru combaterea lor.
  • Mai sunt și alte metode. Poți folosi castraveți, ulei esențial de eucalipt, ulei de lavandă, acid boric, etc.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult