- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Turiștii străini, șocați de prețurile din România! Au vrut vacanță ieftină și s-au ales cu o cheltuială de zile mari: „Berea este mai scumpă decât în Spania”

01 Feb, 22:05 • Cornel Ghimeșan
Turiștii străini care au ajuns în București au fost surprinși de prețurile mari din țara noastră. Deși se așteptau să facă o afacere organizându-și vacanța în România, au ajuns să cheltuiască enorm de mult.
Turiștii străini, șocați de prețurile din România! Au vrut vacanță ieftină și s-au ales cu o cheltuială de zile mari: „Berea este mai scumpă decât în Spania”

România devine din ce în ce mai atractivă pentru turiștii străini, în special pentru cei interesați de escapadele urbane scurte. Călătorii care doresc să petreacă câteva zile într-o atmosferă vibrantă și activă, consideră România printre primele opțiuni care merită explorate. Această preferință este evidentă în special în rândul persoanelor din Uniunea Europenă.

Citește și: „Săptămâna verde” fără finanțare. Ministerul Mediului a tăiat 400 de milioane de lei din buget

De exemplu, recent, un grup de turiști din Spania au vizitat Bucureștiul. Aceștia au publicat pe internet, pe platforma TikTok, mai multe filmulețe în care au împărtășit păreri despre capitala României. Călătorii au recunoscut că aveau așteptări ca prețurile în țara noastră să fie semnificativ mai mici, și au fost surprinși de costurile aparent ridicate la restaurante și taxiuri.

„Ne așteptam să fie mai ieftin. Restaurantele și taxiurile. O mie de lei pentru șase persoane”, a spus turistul, într-un clip pe TikTok.

În ceea ce privește costurile la restaurantele din oraș, turiștii spanioli au fost uluiți. Ei consideră că prețul unei beri în București este mult mai ridicat decât în țara lor. De asemenea, au adus în discuție și diferența de preț pentru un magnet, considerat adesea o amintire din călătorii. În Spania, acesta ar costa 2 euro, în timp ce în România ajunge la 5 euro.

Acest detaliu a avut un impact semnificativ asupra percepției lor despre țara noastră. Desigur, românii și-au exprimat opinii diverse în secțiunea de comentarii a videoclipului respectiv. Mulți au fost de acord cu observațiile turiștilor, însă alții au argumentat că diferențele în salarii trebuie luate în considerare, fapt care influențează perspectiva asupra prețurilor.

“Suntem din Spania și e puțin mai ieftin decât acolo, în medie, dar nu atât de ieftin. Ne-am gândit că va fi ceva mai ieftin. Berea este mai scumpă decât în Spania. (…). Ieri am mâncat la un restaurant și am plătit cam 20 de euro pentru un preparat, pentru o persoană”, au spus și alți turiști, într-un interviu pentru Kanal D.

Citește și: ANM anunță prognoza meteo până pe 26 februarie. Românii vor avea parte de surprize

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult