- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un tânăr din Oradea a vrut să profite de reducerile de final de sezon, dar a fost păcălit și lăsat cu o gaură în buget! Unde au ajuns, de fapt, banii lui

25 Nov, 22:45 • Fundeanu Madalina
Un tânăr din Oradea a vrut să profite de o super ofertă la o pereche de bocanci produsă de o fabrică specializată. Totuși, nu a luat în considerare că o ofertă atât de promițătoare poate fi, de fapt, o păcăleală.
Un tânăr din Oradea a vrut să profite de reducerile de final de sezon, dar a fost păcălit și lăsat cu o gaură în buget! Unde au ajuns, de fapt, banii lui

Un tânăr din Oradea a vrut să profite de o super ofertă la o pereche de bocanci produsă de o fabrică specializată. A crezut că dă lovitura cu noua lui achiziție, dar s-a ales, până la o urmă, cu o mare păcăleală și o gaură în buget pe măsură. De necrezut este și locul în care au ajuns banii săi, conform cancan.ro.

Tânărul din Oradea care a fost păcălit de o „super ofertă”

Bărbatul a dorit să cumpere o pereche de bocanci pentru perioada următoare când temperaturile vor fi mai scăzute. A găsit și momentul potrivit: reduceri de final de sezon! Totuși, nu a luat în considerare că o ofertă atât de promițătoare poate fi, de fapt, o păcăleală. Așa s-a trezit într-o situație foarte neplăcută.

Tânărul din Oradea a căutat să cumpere o pereche de bocanci pe mai multe site-uri specializate de echipamente sportive. În timp ce naviga pe internet, prețul unei perechi de bocanci l-a atras, fiind cu 50 de dolari mai mic decât tariful specific unui astfel de articol vestimentar. Nu putea să piardă asemenea ofertă, așa că nu mai verificat proveniența companiei.

Bărbatul a început să introducă datele personale (nume, prenume, adresa livrării) pe site-ul numit salewaromania.com, iar după ce a tastat și numărul cardului bancar personal a avut parte de o surpriză! Compania i-a retras imediat din cont 88 USD (408 lei), fără să îi mai ceară aprobarea. Chiar și așa, suma de bani nu avea legătură cu prețul bocancilor, care era 152 USD (556 de lei). De fapt, această tranzacție a fost respinsă pe motiv că era suspectă de fraudă.

Citește și: Proiect unic în România! Primăria Oradea a investit 3,8 mil. euro în construcţia unei noi staţii geotermale

Tânărul din Oradea păcălit de oferta falsă
Tânărul din Oradea păcălit de oferta falsă

Atunci când a primit mesaj de la bancă referitor la faptul că o sumă de bani a fost retrasă din contul său bancar, orădeanul și-a dat seama că a fost păcălit și a mers direct la poliție. Așa a aflat că cei 408 lei au ajuns tocmai în Tanzania, comerciantul fiind Bestduka.com discount Daressalaam.

Răspunsul companiei acuzate de fraudă

Compania Salewa a observat existența mai multor activități frauduloase legate de produsele lor. Reprezentanții susțin că altcineva se folosește de numele firmei, păcălind oamenii. Echipa a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care îndeamnă oamenii să cumpere doar de la magazinele lor, potrivit sursei.

„Informații importante! Din păcate, am observat că activitățile necinstite și frauduloase devin din ce în ce mai frecvente în vânzarea online a produselor Salewa. Mai exact, există postări pe Facebook și Instagram în care produsele Salewa sunt oferite la reduceri deosebit de mari. Dacă voi comandați un produs prin aceste magazine web, plătiți pentru el – dar nu se livrează nimic.

De aceea, vă rugăm să verificați cu atenție originea retailerului și să cumpărați produsele Salewa, de preferință, de la comercianții online pe care îi cunoașteți sau îi recunoașteți. Salewa este întotdeauna atent în distribuția sa și își alege partenerii foarte serios.

Cumpărătorii ar trebui, de asemenea, să fie sceptici față de reducerile excesiv de mari. Vă rugăm să împărtășiți aceste informații, astfel încât să putem combate frauda online împreună. Tocmai despre asta se referă valorile unei comunități de sporturi montane.”, a transmis echipa Salewa, pe Facebook.

Vezi și: „Winter Wonderland”, cel mai mare târg din România! Primăria Sectorului 3 anunță când va avea loc