- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Veste proastă pentru producătorii de lapte, crescătorii de animale se declară nemulțumiți de profit. Reglementarea prețurilor este inexistentă

21 Feb, 17:33 • Polojan Tudor
Crescătorii de animale bulgarii au început să protesteze din cauza prețurilor scăzute de cumpărare a laptelui. Însă, unul dintre ei reușește să treacă peste problemele din acest sector.
Veste proastă pentru producătorii de lapte, crescătorii de animale se declară nemulțumiți de profit. Reglementarea prețurilor este inexistentă

Mihail Mihailov, un crescător de animale din Drachevo, deține 70 de vaci pentru producția de lapte. Acesta spune că se descurcă în industrie, și tot el a declarat pentru BNR Burgas cum își realizează profiturile, scrie Rador.

„Sunt mulțumit de alegerea pe care am făcut-o, aceea de a închide ciclul de producție. Eu îmi produc totul și ies pe piață”. Dar cu asta vin și alte probleme, notează el: „Nu prea pot satisface piața și de aceea trebuie să cresc numărul de vaci. Deocamdată sunt însă mulțumit”, a declarat crescătorul de animale.

Acesta spune că piața libera dar și lipsa reglementărilor proceselor din partea statului sunt principalii factori care duc la situația sensibilă privind prețul de achiziție al lactatului. Majoritatea fabricilor din Bulgaria achiziționează tot mai mult lapte din Ucraina, Ungaria și alte țări din Europa.

„În țări precum România, Ucraina și Ungaria, calitatea laptelui este foarte bună. Acolo se aplică și se respectă standardele de igienă și muls adecvat. Prețul, din câte știu eu, este în jur de 0,90 de leva pe litru de lapte”, a mai completat el.

Mihail Mihailov este de părere că Ministerul bulgar al Agriculturii ar trebui să găsească o soluție de îmbunătățire a condițiilor de afaceri în fermele din țară. Bulgaria nu are, în prezent, nicio legislație care să ajute la reglementarea profiturilor și prețurilor de la producător la comerciant. Prețurile nu s-au stabilizat încă, iar viitorul producătorilor de laptel rămâne incert.

Mai citește și: Un număr șocant de americani cred că laptele cu ciocolată provine de la vacile maro. Rezultatele unui sondaj desfășurat de o firmă de specialitate

Veste proastă pentru producătorii de lapte, crescătorii se declară nemulțumiți de profit / sursa foto: lidl.ro
Veste proastă pentru producătorii de lapte, crescătorii se declară nemulțumiți de profit / sursa foto: lidl.ro

Lapte la 5 lei în România

Începând de luni, 13 februarie 2023, Lild va lansa promoția „Totul sub 5 lei”. Astfel, oamenii vor găsi în magazine o mulțime de alimente la prețuri de nerefuzat.

Prinde produse se numără și laptele, cu cea mai mare reducere de preț, de 30%, începând de luni la Laptele UHT cu 3,5% grăsime. Acesta este de la Pilos, iar prețul lui în cadrul promoției va fi de 4,99 de lei. Prețul normal al acestui produs este de 5,69 de lei.

În promoția „Totul sub 5 lei” se va mai găsi începând de luni în magazinele Lidl: brânză proaspătă de vaci, chefir sau sana.

Pe același subiect: Un aliment consumat de toți românii se va ieftini! Furnizorii au redus prețurile pentru hipermarketuri

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult