- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

2.500 de lei pentru o categorie de români. Cine are noroc să primească banii timp de un an

26 Sep, 20:44 • Bumbeneci Diana
Guvernul are în plan să acorde sprijin de 2.500 de lei pentru anumiți români. Iată cine va beneficia de această sumă, timp de 12 luni.
2.500 de lei pentru o categorie de români. Cine are noroc să primească banii timp de un an

Vești bune pentru o categorie de români. Un ajutor oferit de Guvern, în valoare de 2.500 de lei pe lună va fi acordat pentru a sprijini toți oamenii care se află într-un impas financiar în această perioadă destul de dificilă. Suma va fi acordată lunar, timp de un an, tuturor firmelor care îi angajează pe cei cu probleme cu și pe acei români care prezintă dificultăți în a se integra pe piața muncii.

Sprijin de 2.500 de lei pentru români

Statul român are în plan să acorde acest ajutor financiar reprezentat de suma de 2.500 de lei pe lună, pe parcursul unui an. Banii vor fi oferiți firmelor din țara noastră pentru fiecare persoană pe care o angajează. Este vorba despre angajarea românilor care fac parte din categorii vulnerabile de cetățeni, cum ar fi șomerii. Condiția impusă de statul român este ca angajatorii să mențină persoana în firmă o perioadă îndelungată, pentru a se asigura că îi oferă stabilitate pe termen lung. Cel puțin 18 luni trebuie postul să fie menținut activ, pentru a putea beneficia de acest ajutor de stat în valoare de 2.500 de lei.

Mai poți citi și: Bursa de la București a închis cu scăderi de peste 2% ședința de astăzi

2.500 de lei pentru o categorie de români. Cine are noroc să primească banii timp de un an
2.500 de lei pentru o categorie de români. Cine are noroc să primească banii timp de un an

„Ne confruntăm cu următoarea situație: Pe fondul condițiilor dificile generate de criza economică la care se adaugă progresul tehnologic și, nu în ultimul rând, îmbătrânirea populației, economia românească trebuie să gestioneze probleme serioase în domeniul utilizării forței de muncă, cu o serie de distorsiuni pe piața muncii, care se traduc prin coexistența unui deficit de forță de muncă.

Venim cu acest pachet de măsuri personalizate de 117 milioane de euro pentru a răspunde nevoii de creștere a gradului de informare şi educare a populației, adresate mai ales celor vulnerabili. În același timp, reușim astfel să susținem meseriile de bază din economia națională”, a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Noua măsură care a fost discutată încă de anul trecut și care acum ar prinde contur este propusă cu scopul de a încuraja firmele să accepte și angajați din aceste categorii. În acest sens, angajatorii vor fi susținuți la plata salariilor și vor oferi, la rândul lor, un loc de muncă stabil pentru persoanele aflate în impas financiar.

Te mai poate interesa și: Guvernul oferă elevilor și profesorilor o zi liberă! Când se vor bucura românii de o „vacanță”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult