Un tânăr întors din străinătate și-a făcut fermă și vinde ouăle de țară la automat. Samuel Bărbos are 34 de ani și a muncit ani buni în străinătate. Întors acum patru ani în România, a pus pe picioare propria fermă de culturi vegetale, dar și de găini ouătoare crescute în arer liber. Pe cele aproximativ 80 de hectare cultivă grâu, porumb și floarea-soarelui, iar de găini se ocupă soția sa, alături de cei patru copiii ai lor, potrivit agrointel.ro.
”Am fost plecat în Suedia aproximativ 4 ani. Când m-am întors am investit banii câștigați în gospodărie. Acum patru ani am devenit fermier, pentru că m-am născut la țară și iubesc animalele și pământul. Cultiv aproximativ 80 de hectare cu gâu, porumb și floarea-soarelui. Am găinile mele și o parte din ouă, pentru că nu fac față cererii, le cumpăr de la producători locali, colaborez foarte bine cu o firmă cu ouă de botiz. Sunt naturale 100%, cu buletin de analize, bineînțeles. Eu nu știu exact numarul găinilor, de care se ocupă soția mea, dar știu că sunt crescute la liber, dar pot să vă spun că avem peste 100 de găini ouătoare. Am mai adus acum niște găini care fac ouă cu coajă verde. Cu automatele mi-a venit ideea de la faptul că nu nu toți oamenii de la oraș au posibilitatea de a mânca ceva mai natural”, a explicat Samuel Bărbos.
A amplasat un automat în Piața Mare din Satu Mare, iar doritorii pot cumpăra ouă proaspete la 1 leu bucata, la cofraje de 10 sau 30 de ouă.
”Am cumpărat trei aparate de ouă din Germania și unul este puncțional în Piața Mare din Satu Mare, este pus acolo într-o hală, dar îl voi muta după Paște, pentru că ideea mea nu este de a încurca țăranul care vinde în piață. Eu vreau ca omul care vine de la schimbul doi, să își cumpere caserola de ouă. Nu am vrut să încurc în piață, mi s-a cerut să îl mut și probabil îl voi muta în zona Carpați Doi. Pentru aceste aparate îmi trebuie aprobare de la autorități. Prima dată am cerut aprobare să închiriez un metru pătrat cât are aparatul, după aceea a trebuit să merg cu actele la Direcția Sanitară Veterinară (DSV), care a venit, a verificat dacă sunt gradele la care se țin ouăle, să fie conformk regulilor europene”, a explicat tânărul fermier.
Citește și: Cozonacul ca la bunica: Secretele care fac aluatul să crească spectaculos