- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Alina Gorghiu anunță schimbări în sistemul pentienciar. ”Investiţiile în infrastructura instanţelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024”

18 Dec, 20:00 • Garey Amyra
Alina Gorghiu a publicat în mediul online un mesaj prin care anunță că vor exista investiții în sistemul penitenciar, iar acestea vor fi pe baza bugetului de anul viitor.
Alina Gorghiu anunță schimbări în sistemul pentienciar. ”Investiţiile în infrastructura instanţelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024”

Alina Gorghiu a publicat pe internet un mesaj prin care transmite că vor exista investiții în sistemul penitenciar, iar acestea vor fi pe baza bugetului de anul viitor.

Citește și Reguli drastice pentru o categorie de români. Alina Gorghiu: „Îmi doresc ca toate instituțiile statului să se implice”

Scopul este de a finaliza până în anul 2024 construcția a 3.000 de locuri de cazare.

Alina Gorghiu a anunțat că, pe baza bugetului pentru anul 2024 vor fi posibile investițiile necesare în sistemul penitenciar, iar scopul este de a finaliza până la începerea anului 2024 construcția a 3.000 de locuri de cazare.

Proiectele pentru noile penitenciare de la Berceni (județul Prahova) și Unguriu (județul Buzău) vor continua în mod obișnuit.

Ministrul Alina Gorghiu a transmis că justiția este pentru oameni și reprezintă un serviciu care arată că țara respectă cetățenii săi.

De altfel, Gorghiu a subliniat că investițiile propuse în bugetul Ministerului Justiției sunt destinate dezvoltării infrastructurii sistemului judiciar, inclusiv săli de judecată moderne, instalații de sonorizare de calitate și un sistem de dosar electronic performant.

Alina Gorghiu: ”Justiția e pentru oameni!”

Ministrul a evidențiat importanța unei administrări a justiției în condiții optime pentru părțile implicate.

De altfel, a menționat că, pentru mediul de afaceri, justiția reprezintă un serviciu public deosebit de important, care trebuie să fie previzibil și eficient.

„Justiţia e pentru oameni! Este serviciul care arată că suntem o ţară care îşi respectă cetăţenii. Investiţiile propuse în bugetul Ministerului Justiţiei sunt pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, pentru săli de judecată moderne, instalaţii de sonorizare bune, dosar electronic performant, adică un act de justiţie desfăşurat în bune condiţii pentru justiţiabil.

Pentru mediul de afaceri, justiţia este un serviciu public foarte important, care trebuie să fie predictibil şi eficient”, a transmis ministrul Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a explicat că în afara granițelor țării, sistemul judiciar este un indicator semnificativ al credibilității statului român.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că investițiile în infrastructura instanțelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024.

Ea a menționat că există patru obiective în execuție, cinci cu proiectarea finalizată și 14 în curs de proiectare.

Fondurile vor permite derularea programelor cu finanțare rambursabilă, inclusiv Cartierul pentru Justiție.

Din aceste programe, unele sedii de instanțe sunt practic finalizate, cum ar fi cele din Costești, județul Argeș, și Horezu, județul Vâlcea.

Proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V va continua în mod normal, a adăugat Gorghiu.

Te-ar putea interesa și Alina Gorghiu confirmă noi vouchere de la stat pentru români. „Până la 5 salarii minime”

De asemenea, ea a menționat că se vor putea realiza investițiile necesare în sistemul penitenciar pe baza bugetului pe 2024, cu obiectivul de a finaliza până în 2024 un număr de 3000 de locuri de cazare.

„Investiţiile în infrastructura instanţelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024. Sunt 4 obiective în execuţie, 5 cu proiectarea finalizată şi 14 în curs de proiectare. Fondurile permit derularea programelor cu finanţare rambursabilă, printre care e şi Cartierul pentru justiţie. Din acest program, unele sedii de instanţe sunt practic finalizate, la Costesti, în judeţul Argeş şi la Horezu, în judeţul Vâlcea. Va fi derulat normal proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.