- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Daea: „Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente”. Crescătorii de animale primesc: 105 euro/bovină, 300 euro/cap de vacă!

27 Sep, 13:15 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunță subvenții consistente pentru crescătorii de animale. Acesta a trimis mesaje de încurajare pentru crescători, îndemnându-i să continue sa practice această meserie.
Petre Daea: „Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente”. Crescătorii de animale primesc: 105 euro/bovină, 300 euro/cap de vacă!

Alat la Bruxelles, Petre Daea, a anunțat că cei care se ocupă cu creșterea animalelor se vor bucura de subvenții generoase din partea statului. Acesta îi îndeamnă pe cei care au această îndeletnicire să continue să o practice, deoarece face parte din tradiția poporului român.

Te-ar putea interesa și: 2.500 de lei pentru o categorie de români. Cine are noroc să primească banii timp de un an

În Consiliul de miniștri, întrunit în Bruxelles, Daea a susținut, în numele României, interesele crescătorilor de animale, de taurine și vaci de lapte, dar și ale fermierilor români, despre care acesta susține că ar trebui să epicentrul politicilor agricole din țara noastră. Daea afirmă că este important ca aceștia să fie susținuți atât din bani europeni, cât și din bugetul național, conform MADR.

„Pentru menținerea unui șeptel de animale care să valorifice resursele naturale de care dispunem, Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente, acordate la timp. Iar acum, pentru a veni în întâmpinarea fermierilor din sectorul zootehnic, la solicitarea MADR, Comisia Europeană a aprobat, în premieră, avansul în procent de 70%, începând cu data de 16 octombrie, astfel încât crescătorii de animale să facă față condițiilor vitrege, ca urmare a secetei, dar nu numai.”, a declarat ministrul Agriculturii.

Petre Daea: „Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente”. Crescătorii de animale primesc: ANT – 105 euro/bovină, SCZ – 300 euro/cap de vacă!
Petre Daea: „Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente”. Crescătorii de animale primesc: ANT – 105 euro/bovină, SCZ – 300 euro/cap de vacă!

Câți bani primesc crescătorii de animale?

Ministrul Agriculturii este de părere că momentul dificil pe care îl traversează zootehnia poate fi depășit numai cu ajutorul vacilor de lapte, care trebuie și vor fi susținute. Vaca de lapte reprezintă principala sursă de lapte, iar abatorul este destinat strict vacilor care și-au încheiat perioada de producție și reproducție. De asemenea, acesta anunță faptul că sprijinul oferit și sumele oferite au ca scop creșterea efectivului de vaci de late, astfel încât să poată rămâne pe piață unul dintre cele mai valoroase alimente.

Momentul dificil pe care îl traversează zootehnia poate fi depășit prin susținerea vacilor cu lapte, prin sprijinul cuplat zootehnic (300 euro/cap de animal), prin Ajutorul național tranzitoriu (105 euro/cap de animal), măsuri de bunăstare (100 euro/cap de animal), care se vor acorda în perioada următoare prin PNS. Acest subiect a fost abordat astăzi, în cadrul întrevederii pe care ministrul Petre Daea a avut-o cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pe probleme de agricultură”, conform comunicatului Ministerului Agriculturii

Citește și: Premierul României laudă creșterea veniturilor la bugetul general și a investițiilor: „Veniturile bugetului general sunt mai mari cu 22% faţă de anul trecut”

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult