- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Avertizare de la Raiffeisen Bank. Ce trebuie să știe clienții acestei bănci

24 May, 21:56 • Cornel Ghimeșan
Raiffeisen Bank a transmis noi mesaje de atenționare pentru clienții săi, după apariția unor tentative de phishing. Ce nu ar trebui să facă niciodată clienții băncii
Avertizare de la Raiffeisen Bank. Ce trebuie să știe clienții acestei bănci

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai importante bănci din România,  a emis o atenţionare privind ameninţarea care îi vizează pe clienții săi.

„De cate ori ți-ai dorit să vină cineva la tine cu o moștenire generoasă? Ai grijă ce-ți dorești pentru că pe internet totul pare posibil! Numai că nu se termină mereu cu final fericit, iar bucuria unui câștig primit printr-un mail suspect se poate transforma rapid într-o situație de phishing”. a anunțat Raiffeissen.

Citește și Revoltă la Mamaia! Operatorii de plajă lansează acuzaţii dure: „Au explodat şi suntem în …

Raiffeisen vine cu o serie de sfaturi pentru ca românii clienți ai băncii să nu se lase manipulați de către infractori:

„Ai grijă de datele personale. Banca nu iți cere actualizări si nu te anunță despre blocarea cardului prin link-uri/email-uri urgente, agresive si repetitive.

Nu te lăsa păcălit de câștiguri incredibile si nu oferi datele cardurilor tale in niciun context nici ale aplicațiilor Smart Mobile/ SmartToken/Raiffeisen Online.

Securizează-ti aplicațiile si nu oferi nimănui datele acestora sau ale cardurilor”, transmit cei de la Raiffeisen.

Citește și Peste 3.000 de angajări la stat în aprilie, înaintea blocării posturilor în instituțiile publice

În ultima vreme, nu doar băncile sunt vizate de astfel de atacuri. Ultimul exemplu este cel al Poștei Române.  Compania atrage atenția asupra unui nou tip de înșelătorie online, prin care hackerii pot fura bani de pe carduri, ca urmare a unor  mesaje transmise prin SMS ori pe e-mail.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult