Capitalizarea bursei din Varsovia, de 116,7 miliarde euro, este de aproximativ 4,6 ori mai mare decat cea a BVB, de aproximativ 25 miliarde euro.
Din punct de vedere al valorii medii zilnice a tranzactiilor, Romania ocupa locul cinci in randul celor 12 state, cu o valoare a tranzactiilor zilnice de 15,8 milioane euro, primele patru pozitii fiind ocupate de Polonia, Cehia, Ungaria si Cipru. Valoarea zilnica a tranzactiilor pe piata poloneza de capital este de 238,3 milioane euro, de 15 ori mai mare decat cea a BVB.
Evolutia buna a bursei poloneze pare sa fi fost favorizata atat volumul mare de listari, cat si de puterea financiara a investitorilor. Daca in cazul BVB majoritatea investitorilor sunt persoane fizice rezidente (55%), in cazul bursei poloneze (69%) cea mai mare pondere a investitorilor este reprezentata de persoanele juridice si investitorii straini.
Conform datelor prezentate de presedintele BVB, valoarea medie zilnica a tranzactiilor la BVB a urcat de aproape 7 ori in intervalul 2004-2007, de la 2,4 milioane euro/zi in 2004 la aproape 16 milioane euro/zi in primele patru luni din anul 2007.
Luand drept posibil scenariu pentru evolutia viitoare a BVB parcursul de pana acum al altor piete de capital din regiune, a caror capitalizare a urcat cu aproximativ 70%, oficialul BVB considera ca bursa de valori ar putea atinge la finalul anului 2009 o capitalizare bursiera de peste 35 miliarde de euro.
In cei trei ani dupa aderare, valoarea medie zilnica a tranzactiilor de la bursele din regiune a urcat in medie cu aproximativ 230%. Extrapoland acest ritm de crestere, BVB ar putea ajunge in anul 2009 la o lichiditate medie zilnica de aproximativ 40 milioane euro/zi.