- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cristian Danileț intră în echipa Ancăi Dragu, românca numită guvernator al Băncii Naționale a R. Moldova

16 Jan, 21:46 • Cornel Ghimeșan
Abia retras din magistratură, Cristian Danileț a intrat în echipa Ancăi Dragu, românca numită la sfârșitul anului trecut guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova. Danileț deține de mai bine de un an cetățenia moldovenească.
Cristian Danileț intră în echipa Ancăi Dragu, românca numită guvernator al Băncii Naționale a R. Moldova

Recent pensionat din magistratură, Cristian Danileț va merge la Banca Națională a Republicii Moldova, alături de Anca Dragu, noul guvernator al instituției din țara vecină.

Citește și Limitele impuse pentru retragerea de numerar de la bancomat. Suma maximă pe care un român o poate scoate de pe card într-o singură zi

Danileț deține cetățenia moldovenească încă din noiembrie 2022, pe când era exclus din magistratura românească, înainte de a câștiga apoi toate procesele cu statul român și a fi reîncadrat și în cele din urmă pensionat la cerere.

De altfel, fostul judecător Cristi Danileț era una din variantele pentru funcția procuror general al Moldovei, arată sursa citată, dar asta nu s-a mai întâmplat, în cele din urmă.

Danileț susține că a lucrat cu autoritățile din Chișinău multă vreme

Danileț explica obținerea cetățeniei moldovenești prin faptul că a lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru Republica Moldova, potrivit Profit.ro.

Fostul judecător Cristi Danileț este una din figurile reformismului în justiția din România, calitate în care a înfruntat represaliile sistemului înstituit, ce l-a exclus de trei ori din magistratură.

Te-ar putea interesa și 2023, unul dintre cei mai dificili ani de după criza financiară. Băncile au concediat peste 60.000 de angajați

Fostul ministru și președinte al Senatului României, Anca Dragu, a fost numită în decembrie 2023 guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova, cu un mandat de 7 ani.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult