- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ei sunt cei mai „muncitori” oameni din Europa! Pe ce loc se poziționează românii în UE, ca număr de ore lucrate

26 Feb, 18:02 • Fundeanu Madalina
Sârbii și grecii sunt cei mai muncitori oameni din Europa! Germania se află abia pe locul al 24-lea în Europa, în ceea ce privește numărul de ore lucrate.
Ei sunt cei mai „muncitori” oameni din Europa! Pe ce loc se poziționează românii în UE, ca număr de ore lucrate

În timp ce marii lideri europeni își fac o mulțime de planuri despre cum să restabilizeze economiile țărilor lor care sunt aflate în pierdere de viteză, este interesant să observăm puțin datele în ceea ce privește intensitatea cu care muncesc diferitele popoare, renunțând la stereotipurile care vorbesc despre germanii harnici și grecii leneși, relatează HotNews.

Sârbii și grecii, lideri în ceea ce privește numărul de ore lucrate

Potrivit noilor informații transmise de Eurostat, sârbii și grecii sunt cei mai „muncitori”, iar Germania se află abia pe locul al 24-lea în Europa, în ceea ce privește numărul de ore lucrate, fără a se ține cont de productivitate. Pe de altă parte, totuși, statisticile grecești nu de puține ori au fost „aranjate”, dar dat fiind șomajul ridicat în rândul tinerilor (aproape un sfert din tineri sunt șomeri), cifrele privind orele lucrate nu par să fie exagerate.

România este pe locul al patrulea în clasamentul general, dar dacă suntem mai atenți la detalii, imaginea se schimbă radical.

Te-ar mai putea interesa și: Salarii de 7.000 de lei la Lidl! Supermarketul face angajări pentru mai multe posturi disponibile

topul angajaților cu cele mai multe ore lucrate
topul UE al angajaților cu cele mai multe ore lucrate

Lucrătorii români din comerț sunt pe locul al 18-lea în Uniunea Europeană ca număr de ore lucrate, cel mai mult lucrându-se în comerțul din Grecia și Elveția (cu circa 8 ore săptămânal mai mult decât în România). A fost luat în calcul timpul de lucru al unui salariat cu normă întreagă.

În ceea ce privește turismul, românii sunt pe locul 24 în UE ca număr de ore lucrate. Grecia și Elveția sunt cele mai muncitoare când vine vorba din turism, iar asta se vede și din încasările pe care acest sector le aduce (grecii au obținut anul trecut 20 miliarde de euro din turism).

În domeniul bancar, România se află pe locul al 21-lea la număr de ore lucrate, pe primele locuri fiind elvețienii, luxemburghezii și islandezii. La polul opus, cei mai „relaxați” sunt finlandezii și olandezii.

Iar în ceea ce privește administrația publică, românii sunt pe la mijlocul clasamentului (locul al 11-lea) european. Elveția, Austria, Suedia și Malta au salariații din administrație cei mai silitori, olandezii și spaniolii fiind cei mai relaxați.

Vezi și alte știri: Peste 1.100 de lei ar fi plătit în plus românii, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile. Ciolacu: Costurile pentru o familie cu 2 copii au scăzut cu 11%