- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Familia Ţiriac a cumpărat 5% din Hidroelectrica în oferta publică. Ion Ţiriac Jr.: ”Este o investiţie pe termen lung, este perla României”

14 Jul, 14:06 • Andrei Alina
Mutare - surpriză pe piața bursieră. Grupul Grupul Ţiriac a cumpărat, direct și indirect,  5% din Hidroelectrica în oferta publică. Informația a fost confirmată de fiul lui Ion Țiriac, care a spus că Hidroelectrica poate fi considerată ”perla României”.
Familia Ţiriac a cumpărat 5% din Hidroelectrica în oferta publică. Ion Ţiriac Jr.: ”Este o investiţie pe termen lung, este perla României”

”Fundaţia Ţiriac şi afiliaţii direcţi caută mereu cele mai bune oportunităţi cu cel mai bun randament şi, totodată, investiţii de viitor care asigură şi o schimbare pozitivă în lume, aşa cum facem şi la donaţii. «Foarte mare» este relativ. Da, probabil suntem grupul care, deocamdată, deţine peste 5% din acţiuni dacă consolidăm direct şi indirect, însă este o investiţie pe termen lung pentru noi şi sper să fie doar un început”, a declarat Ion Țiriac jr. pentru Ziarul Financiar.

 

Țiriac jr., despre investiția la Hidroelectrica: În România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie

Întrebat despre motivul acestei achiziții, Țiriac jr. a explicat că: ”Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găseşti ceva mai bun în Europa în acest moment! Însă investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie”.

Citește și: Motivul pentru care cel mai mare antreprenor de la Bursa de Valori Bucureşti nu a subscris acţiuni Hidroelectrica. „Compania este supraevaluată”

”Cu o producţie de peste 60% din nevoia românilor, şi la hidro poate fi zi, noapte, ploaie vânt sau linişte, apa curge 24 din 24, 365 de zile pe an. Iar randamentul, din punct de vedere economic, este şi va fi uriaş mulţi ani de acum înainte. Consumul de curent creşte vertiginos, an de an şi cu electrificarea din ultimii ani şi planul 2030 am putea, ca ţară, să fim extrem de importanţi regional”, a mai spus fiul lui Ion Țiriac.

Citește și: Listarea Hidroelectrica a făcut istorie pe piața de capital din România. Nicu Marcu, președintele ASF „Este cea mai mare listare pe care România o are în ultimii ani”

Întrebat dacă grupul are de gând să vândă acțiunile sau să mai cumpere și altele, până la 10%, Țiriac jr. a răspuns: ”Nu avem dorinţa să vindem nimic. Despre cumpărări de acţiuni… nu doresc să influenţez piaţa!”.