- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Farmacia Tei şi Bebe Tei anunță profituri de 1,9 miliarde lei în 2023. Cel mai cunoscut brand local de farmacii anunță că deschide noi magazine în acest an

17 Jan, 09:25 • Adrian Popovici
Farmacia Tei și Bebe Tei, parte a unuia dintre cele ami cunocute branduri de pe piața locală, anunță că au terminat 2023 cu un profit de peste 1,9 miliarde de lei. În plus, în ceea ce privește 2024, lanțul anunță că se extinde în noi locații.
Farmacia Tei şi Bebe Tei anunță profituri de 1,9 miliarde lei în 2023. Cel mai cunoscut brand local de farmacii anunță că deschide noi magazine în acest an

Lanţul de farmacii Tei, unul din cele mai cunoscute branduri locale de pe piaţa locală și care a fost fondat de antreprenoarea Roxana Maftei, anunță că se va extinde în acest an. Mai exact, oficialii companiei să deschidă magazine anul acesta, în Braşov, Craiova, Sectorul 4 din Capitală şi Focşani, transmite Business Magazin.

Pe lângă informațiile legate de extinderea numărului de puncte de lucru în 2024, Farmacia Tei anunță că a avut un an 2023 foarte bun, raportând faptul că a sărit anul trecut pragul de 1,1 miliarde de lei afaceri, o creștere de 16% faţă de anul anterior. În același timp, Bebe Tei a anunțat o cifră 758 milioane de lei, o creştere cu 29,3%.

În plus,  grupul din care face parte Farmacia Tei a intrat şi pe piața de suplimente şi OTC-uri pentru animale de companie, oficialii estimând că comercializează o gamă de 1.300-1.400 de produse în magazine.

„Anul trecut, Farmacia Tei a finalizat cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 16%. Creşterea cifrei de afaceri vine din scumpirea produselor, pe volum am avut o scădere cu 4%. Pentru acest an am bugetat la Farmacia Tei acelaşi avans de anul trecut. Bebe Tei a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 758 mil. lei, în creştere cu 29,3%“, a  declarat pentru ZF Roxana Maftei, fondatoarea Farmaciei Tei.

Farmacia Tei
Farmacia Tei

Te-ar putea interesa și: Farmacia Tei are 75 de roboți autonomi care se ocupă de procesarea comenzilor online. Este unul dintre cele mai mari sisteme automatizate de intralogistică din Europa de Sud-Est

Cum se va extinde Farmacia Tei în 2024?

Lanţul a ajuns anul trecut la 9 magazine Farmacia Tei şi 8 magazine Bebe Tei, iar în 2024 este pregătită o extindere a numărului de magazine cu noi locații în Capitală, dar și în afara acesteia.

Cel mai recent magazin din lanțul Farmacia Tei a fost deschis anul trecut în Piteşti, Gavana, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 1. Acest nou punct de lucru, include o farmacie şi un Bebe Tei, făcând parte din conceptul deja consacrat al Grupului Tei, întinzându-se pe o suprafaţă de peste 2.500 mp şi cu o gamă de peste 60.000 de produse din toate categoriile, de la medicamente, suplimente alimentare, îngrijire personală, pueri­cultură, jucării.

„În mai vom deschide la Braşov un magazin Farmacia Tei împreună cu Bebe Tei, în iunie deschidem la Craiova acelaşi concept iar în a doua parte a anului deschidem în sectorul 4 din Capitală şi la Focşani, aşteptăm autorizaţiile”, a mai explicat fondatoarea lanțului.

Farmacia Tei este prezentă pe piaţă din Româniade 31 de ani, primul magazin fiind deschis în 1992. În 2022, afacerile Farmaciei Tei au însumat la 950 de milioane de lei și Bebe Tei, care vinde articole pentru copii, a finalizat cu afaceri de 586 milioane de lei în 2022, mai mari cu 30%, potrivit ultimelor date.

Citește și: Cine este femeia care se află în spatele Farmaciilor Tei! Antreprenoarea care a devenit milionară și are susținerea celor mai bogați afaceriști din România