- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali, după ce Austria a blocat intrarea în Schengen a României: „Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună!”

09 Dec, 23:05 • Gorgorin iulia
Gigi Becali, patronul echipei FCSB, a reacționat dur după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen. Omul de afaceri le-a sugerat angajaților români care lucrează pentru firmele austriece din România, să nu mai meargă la muncă o lună.
Gigi Becali, după ce Austria a blocat intrarea în Schengen a României: Angajații români la firmele austriece să nu mai meargă la muncă o lună!

Gigi Becali a reacționat dur după ce Austria s-a opus intrării României în spațiul Schengen. Patronul echipei de fotbal FCSB,  a mărturisit că nu mai vrea să audă de Austria și că o să facă tot posibilul să nu mai viziteze deloc țara.

Omul de afaceri a avut un discurs furios la adresa austriecilor și le-a sugerat angajaților români care lucrează pentru firmele austriece din România, să nu mai meargă la muncă o lună.

Citiți și: Ultimele scenarii privind aderarea la Schengen

„Așa, cu vorba? Hai să facem! Au făcut câțiva oameni de afaceri. Hai să dăm un semnal la nivel de stat. Toate firmele austriece, mai ales alea mari, de miliarde de euro, să vedem dacă au respectat programul de privatizare. Și la nivel de stat, cel mai important lucru este dacă facem solidaritate, avocații ăia deștepți ai României, care sunt angajați la firmele lor, pentru că ei ne fură la firmele noastre. Cu oamenii noștri care sunt angajați la ei. Și care îi apără în toate procesele în care ei fură.

Și angajații români care lucrează la austrieci să boicoteze că doar n-or muri de foame. O lună de zile să nu se mai ducă la serviciu. Așa se face dacă suntem patrioți. Să dăm semnal. Și dacă vrem să dăm semnal la nivel de stat, dacă avem bărbăție și patriotism, retragerea Ambasadei. Nu mai avem nevoie de voi, nu vă mai recunoaștem simbolic ca neam, pentru noi nu mai există sânge de austriac. Asta trebuie să le facem”, a declarat Gigi Becali la România Tv.

Gigi Becali: „Pentru mine, Austria nu mai există pe glob”

Gigi Becali
Gigi Becali

De asemenea, Gigi Becali a spus că nu va mai merge nici măcar în concediu în Austria și că va ocoli țara de fiecare dată.

„Ce concediu? Unde să mă duc dacă nu mai există Austria? Pentru mine Austria nu mai există pe glob. Eu dacă trebuie să trec prin Austria ocolesc 17 țări, dar nu mai trec prin Austria. Eu ce zic și fac”.

În opinia lui Gigi Becali, instituțiile statului, inclusiv Ministerul de Finanțe, care au conturi la băncile mari austriece, la Raiffeisen Bank, ar trebui să treacă la CEC Bank sau alte bănci. „La nivel de stat, cu tupeu și curaj”, a mai spus Becali.

Citiți și: Motivul dureros pentru care Gigi Becali a renunţat să mai joace la cazinou. „Era cel mai bun!”