- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Industria de asigurări din România plătește despăgubiri de 3,7 milioane de euro, zilnic. Două milioane de euro sunt pentru RCA

27 Feb, 22:12 • Cornel Ghimeșan
Ştefan Prigoreanu, general al companiei Millenium Insurance Broker, a declarat că industria de asigurări din România plăteşte, în medie, despăgubiri de circa 3,7 milioane de euro, zilnic.
Industria de asigurări din România plătește despăgubiri de 3,7 milioane de euro, zilnic. Două milioane de euro sunt pentru RCA

Industria de asigurări din România plătește despăgubiri de 3,7 milioane de euro, zilnic. Șeful Millenium Insurance Broker a subliniat că din cele 3,7 milioane de euro, două milioane de euro se duc pe RCA, potrivit economedia.ro.

Citește și Armata Română caută RCA și CASCO. Bugetul estimat al licitației este de 18 milioane de lei

Industria de asigurări din România plătește despăgubiri de 3,7 milioane de euro, zilnic

“Locuinţele sunt asigurate obligatoriu doar 20% – poliţele obligatorii care oferă o protecţie limitată, poliţe facultative de locuinţe sunt sub 15% în total, sub 5% din companii au asigurare pentru riscul de neîncasare a facturilor şi sub 5% dintre companii au asigurare pentru riscul de pierdere de profit din întreruperea activităţii. Sub 2% din companiile şi din firmele româneşti au asigurare pentru riscurile cyber. Deci, vă daţi seama ce potenţial uriaş de creştere avem pentru următoarea perioadă. Însă, conform datelor oficiale prezentate de către UNSAR, industria românească de asigurări plăteşte despăgubiri zilnic, în medie de circa 3,7 milioane de euro. Este o sumă foarte mare, din care două milioane de euro pe RCA şi circa 1,7 milioane de euro pe asigurări facultative complexe. Asta ne arată două lucruri: în primul rând, că riscul este omniprezent şi că daunele se întâmplă şi, doi, că industria de asigurări din România funcţionează şi acesta este un lucru profund benefic”, a declarat Ștefan Prigoreanu.

Expertul a transmis că pe piaţa de asigurări din România consumul mediu se situează între 170 şi 180 de euro/cap de locuitor, în comparaţie cu medie europeană, de 2.200 de euro.

“Piaţa de asigurări din România nu este deloc mare raportat la potenţialul ei. Ştiţi, şi nu vă spun nimic nou, că există un indicator consumul mediu de asigurări pe cap de locuitor, care în România este între 170 şi 180 de euro, faţă de media europeană care este 2.200 de euro, în acest moment. Iată că potenţialul de creştere este enorm şi, mai mult decât atât, suntem cu toţii conştienţi că piaţa românească, industria românească şi societatea românească au un deficit major de protecţie prin asigurare. Astfel, acest deficit se manifestă şi la nivelul persoanelor fizice şi la nivelul companiilor”, a mai spus şeful Millenium Insurance Broker.

Citește și Noi prețuri pentru parcările din București! Tarifele pentru șoferi se schimbă de la 1 martie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult