- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lidl România, profit net de un miliard de lei în 2022. În România sunt doar zece companii care au depăşit acest prag

13 Jun, 11:03 • Cornel Ghimeșan
Lidl România, companie care cuprinde Lidl Discount SRL, Lidl Romania SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare Management SCS, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei și un profit net de aproximativ un miliard de lei.
Lidl România, profit net de un miliard de lei în 2022. În România sunt doar zece companii care au depăşit acest prag

Lidl România, profit net de un miliard de lei în 2022. Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2022 este însă în scădere față de anul anterior, când cifra de afaceri a fost de 15 miliarde lei, iar profitul net de aproape 900 de milioane de lei. În România există zece companii al căror profit net a depăşit pragul de un miliard de lei în 2022: şase provin din energie, iar pe lângă acestea mai sunt Dedeman (bricolaj), RCS&RDS (telecom), Pavăl Holding (investiţii) şi Lidl, scrie Ziarul Financiar.

Citeşte şi: Vești bune pentru românii care își primesc pensia pe card! Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat

Lidl România, profit net de un miliard de lei în 2022

Lidl,  liderul comer­ţului local după vânzări, a devenit în 2022 primul jucător din retailul alimentar care a raportat un profit net de peste un miliard de lei, iar asta după un salt uriaş, de 43%, într-un an cu inflaţie record, un an în care consumatorilor le-a fost redusă puterea de cumpărare din cauza scumpirilor pe bandă rulantă. Lidl România a realizat în 2022 investiții de peste 1,6 miliarde de lei și au avut o contribuție la bugetul de stat, prin taxe și impozite, de peste 1,3 miliarde de lei. În plus, a direcționat către bugetul de stat peste 447 milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea contribuțiilor și impozitelor achitate pentru cei peste 10.000 de angajați, dar și peste 80 milioane de lei la fondul de mediu.

În retailul alimentar, o piaţă dominată de zece reţele mari, cu acţionariat străin, marjele de profit sunt printre cele mai mici, de regulă în zona a 1-5%. Mai mult chiar, sunt şi două lanţuri pe pierderi în 2022,Profi şi Cora.

Citeşte şi: Proprietarul Mega Image a dat lovitura. Frans Muller a câștigat 500 de milioane de euro din afaceri cu reclame online

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Germania și Europa. Lidl operează în prezent peste 12.000 de magazine și peste 200 de centre logistice și depozite în 31 de țări. În prezent, Lidl are peste 360.000 de angajați, dintre care peste 10.500 în România, unde retailerul german are deschise peste 300 de magazine și șase centre logistice.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult