- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Locuri de muncă cu salariu de până la 3.000 de euro, fără studii superioare sau bacalaureat

30 Sep, 13:55 • Russo George
Mulți români visează la un salariu care să le permită să ducă un trai decent, mai ales în condițiile ultimilor ani, în care numeroase joburi au dispărut din pricina pandemiei, pentru ca apoi toată Europa, inclusiv țara noastră, să fie lovită de o creștere necontrolată a inflației.
Locuri de muncă cu salariu de până la 3.000 de euro, fără studii superioare sau bacalaureat

Chiar dacă cele mai multe locuri de muncă plătite cu un salariu peste medie sunt cele care necesită o diplomă de studii superioare, sau măcar cea de bacalaureat, există și locuri de muncă foarte bine remunerate pentru cei care nu au avut șansa unei educații la cel mai înalt nivel.

Unul dintre locurile de muncă pe care românii le pot încerca este cel de șofer de TIR. Salariul ca șofer de TIR poate ajunge chiar și la 15.000 de lei, potrivit Stiriromania.

Un alt job care poate aduce bani mulți în conturi este cel de însoțitor de bord, agent imobiliar sau chiar mecanic auto, aceste joburi având un salariu de peste 1.000 de euro.

Citește și: Videochat-ul aduce profituri istorice pe drepturile de proprietate intelectuală! ANAF confirmă că cel mai mare profit net obținut de o persoană fizică în 2022 a fost de 17 milioane de lei

De asemenea, un loc de muncă din ce în ce mai bine plătit este cel de tractorist. Potrivit datelor obținute de la fermieri și asociații agricole,  salariul net oferit unui tractorist este între 4.000 de lei și 14.000 de lei, în funcție de muncile agricole depuse, dar și zona în care lucrează.

Salariu de peste 1.000 de euro pentru femei

Și ambulațierii pot ajunge să câștige lunar chiar și 4.000 de lei, tot fără a avea o diplomă de bacalaureat. Iar pentru angajații dintr-un casino, salariul de plecare va fi în jurul sumei de 2500-3000 de lei, la care se adaugă numeroase bonusuri.

Pentru femeile care nu au reușit să obțină diploma de bacalaureat, un job de make-up artist sau hair stylist le poate aduce venituri consistente, salariul ajungând și la 1000 de euro pe lună.

Citește și: Guvernul vrea să interzică plata cu „bani gheaţă” dacă suma depăşeşte 1.000 de lei/zi