- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mesaj viral al unui tânăr român care câştigă 1.700 de euro pe lună în Italia. „Îmi doresc ceva mai mult de la viaţă, să nu depind de un şef”

10 Jul, 10:56 • Cornel Ghimeșan
Mesajul unui tânăr de 23 de ani, născut în România dar mutat de două decenii în Italia, a devenit viral pe rețelele de socializare. Acesta are un salariu lunar de 1.700 de euro, dar a cerut ajutorul, pe un grup dedicat antreprenorilor, pentru a reuși să câștige mai mult, fără să aibă vreun șef.
Mesaj viral al unui tânăr român care câştigă 1.700 de euro pe lună în Italia. Îmi doresc ceva mai mult de la viaţă, să nu depind de un şef

Mesaj viral al unui tânăr român care câştigă 1.700 de euro pe lună în Italia.  „Sunt un băiat de 23 ani, lucrez în Italia, câștig 1.700 de euro pe lună. Îmi doresc ceva mai mult de la viață, să nu depind de un șef sau să depind de un domeniu. Am încercat multe afaceri online, dar nu am reușit cu niciuna. Îmi doresc foarte mult să am ceva al meu și să nu mai am grijă de bani. Aveți vreun sfat, vă rog?”, este mesajul transmis de tânăr.

Citeşte şi: Vestea momentului! Statul român are o șansă în plus pentru a adera la spațiul Schengen. „România îndeplineşte toate criteriile”

„Am început cu un job care îmi dădea 600 de euro pe lună și așa tot înainte până am găsit jobul actual, dar tot îmi doresc mai mult și știu că trebuie să schimb foarte multe ca să pot trece de suma asta de bani. Nu am nici un antreprenor în familie, deci îmi este foarte greu să am modul ăla de a gândi, dar asta nu mă oprește din a reuși în viață, să le demonstrez tuturor care nu au avut încredere în mine că am reușit”, a mai precizat acesta.

Mesaj viral al unui tânăr român care câştigă 1.700 de euro pe lună în Italia

Postareaa generat sute de comentarii din partea internauților, în care tânărul fie a fost sfătuit ce să facă, fie a fost luat peste picior. „Dacă vrei cu adevarăt să reușești, fă-o pentru tine, nu pentru a demonstra ceva cuiva. Este cea mai proastă mentalitate ever. Pe scurt, trăiește pentru tine, nu pentru alții”, i-a scris un alt membru al grupului.

„Ești tânăr, mai poți încerca o grămadă și să eșuezi în tot atâtea până găsești acel ceva, dar sfatul meu este să te concentrezi pe a găsi acel ceva care îți place, iar apoi să construiești în direcția / domeniul respectiv”, a fost un alt sfat primit de acesta.

Citeşte şi: Cât costă să-ți petreci concediul în Grecia în 2023. Cu cât au crescut prețurile față de anul trecut

Unul dintre antreprenorii de pe grup l-a avertizat că visul său poate deveni realitate, dar trebuie să fie dispus să muncească foarte mult:

„Ca să ajungi acolo unde îți dorești este nevoie de timp. Nimeni nu obține câstiguri peste noapte (din muncă). Când aveam vârsta ta, îmi doream același lucru, încercasem deja comerț cu haine – faliment, comerț cu papetărie – aproape de faliment. Am încercat producție de sezon – atelier de croitorie, iarna croiam pijamale și izmene, pe lângă mai vindeam și brazi – mai artificii – vara … faliment. Cu trecerea timpului, cu înțelepciunea pe care o dobândești în timp, cu viziunea care se schimbă de la un eșec la altul și cu multă voință, efort și răbdare îți vei da seama la timpul potrivit care va fi afacerea potrivită. Ideea este să nu renunți!”.

N-au lispit însă nici ironiile la adresa tânărului: „Cel mai bun sfat pe care pot să ți-l dau este: du-te la școală! Doar din munca, fără știință, nu se mai fac bani si nici afaceri profitabile!”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult