- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât costă să-ți petreci concediul în Grecia în 2023. Cu cât au crescut prețurile față de anul trecut

09 Jul, 21:50 • Cornel Ghimeșan
Tot mai mulți români își petrec concediul de vară în Grecia. În timp ce în stațiunile de pe litoralul românesc prețurile la mâncare și cazare au crescut considerabil și tot mai mulți oameni fac eforturi uriașe să-și petreacă concediul la noi, Grecia e mult mai accesibilă din toate punctele de vedere.
Cât costă să-ți petreci concediul în Grecia în 2023. Cu cât au crescut prețurile față de anul trecut

Dan Adrian Drăgan, reprezentantul comunității Forum Grecia, a vorbit, în cadrul emisiunii „Departe de România”, despre câți bani ați putea să cheltuiți dacă vreți să vă petreceți vacanța în țara preferată a românilor.

El a explicat că turiștii care își rezervă vacanța de la începutul anului beneficiază de prețuri mai mici. Spre exemplu, ei pot găsi cazare și cu 50 de euro pe noapte. Pe măsură ce se apropie sezonul și apar tot mai multe cereri, prețurile cresc tot mai mult.

Citește și Care este motivul pentru care românii sunt considerați neserioși de către eleni, după ce lasă o căruță de bani în Grecia

Comparativ cu anul trecut, prețurile au crescut cu 5 sau 10 euro în Grecia.

„În 2019 am avut un anumit plafon. Era un raport calitate-preț bun pentru Grecia. În 2020 și 2021, prețurile nu au crescut pentru că proprietarii greci nu știau exact ce o să se întâmple, voiau să aibă turiști. Au avut foarte puțini turiști, dar nu au crescut prețurile, ba chiar le-au redus.

Anul trecut au fost foarte mulți turiști. Cu începerea războiului a crescut prețul la carburant, la energie electrică, iar în ultimul an a crescut prețul la absolut orice, peste tot. Cine nu a apucat anul trecut să-și echilibreze prețurile la noile creșteri de prețuri pe care le resimțim oriunde, peste tot, anul ăsta le-au crescut. Nu pot să spun că le-au crescut cu 50% cum spuneau niște voci, zilele trecute, care nu se pricep la acest lucru.

Pot să spun doar că au crescut cu 5 euro, cu 10 euro, în funcție de loc, perioadă, de câte nopți rezervă fiecare, dacă acele cazări au făcut ceva modificări în ultimii ani. (…) Este normal ca prețurile în iulie și august să fie mai mari pentru că cererea este foarte mare. Cine vrea să vadă aceeași Grecie, cu o vreme poate nai ușor de suportat, poate să vin și în iunie sau septembrie. Sezonul nu este doar două luni.

Mâncare este la fel de bună, peisajele sunt la fel de frumoase. În anumite destinații, culoarea apei are nuanțe mult mai aprinse și mult mai plăcute decât vara în extra sezon. Foarte multe insule sunt mult mai verzi și mult mai frumoase în afara sezonului pentru că vara se usucă vegetația”, a spus Dan Adrian Drăgan la DCnews.

Citește și De ce nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Iată trucul pe care trebuie să îl faci pentru a-ți activa opțiunea

Ce taxe sunt pe autostrăzile din Grecia

„În funcție de destinația pe care mergem, autostrada costă diferit. Nu există ca în România sau Bulgaria vignetă, ci există taxe de autostradă. Din când în când sunt niște bariere. Ne oprim acolo și plătim între 50 de cenți, 90 de cenți. Cea mai mare este 3 euro jumătate, cam așa, exceptând podul care este aproximativ 13 euro. Câțiva zeci de euro dacă avem de mers mult”, a adăugat Dan Adrian Drăgan.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult