- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ministrul Muncii, noi declarații despre veniturile românilor. „Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”

25 Sep, 17:16 • Bumbeneci Diana
Marius Budăi este de părere că românii vor ajunge să nu se mai descurce cu banii, dacă nu li se va majora salariul rapid. Marius Budăi susține că oamenii au nevoie de mai mult de 3.000 de lei pe lună ca să poată trăi. Declarațiile sale au fost făcute după ce PSD a propus majorarea salariului la această sumă.
Ministrul Muncii, noi declarații despre veniturile românilor. „Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”

Ministrul Muncii, Marius Budăi a ieșit public cu noi declarații de presă. Oficialul este convins că în România nu se poate trăi cu actualul salariu minim, mai ales în condițiile actuale, în care totul este din ce în ce mai scump.

Ministrul Muncii susține că salariile trebuie să fie neapărat mai mari

Ministrul Muncii, Marius Budăi este de părere că „efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”, varianta discutată cu partenerii sociali pentru anul viitor fiind de 3.000 de lei.

Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune și contextul economic și cel social”, a declarat Marius Budăi, potrivit News.

Citește și: Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie. Ce bani vor primi românii

Acesta a precizat că înțelege temerile medului de afaceri și ale angajatorilor, însă „trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”.

Ministrul a explicat că au pornit discuțiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. Rămâne însă de văzut dacă această propunere va putea fi concretizată, având în vedere că actuala criză economică din România este tot mai proeminentă. Majorări de salariu vor fi, însă nu se știe ce sume vor primi românii în fiecare lună.

Ministrul Muncii, noi declarații despre veniturile românilor. „Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”
Ministrul Muncii, noi declarații despre veniturile românilor. „Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”

Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creșterea pensiilor, este de 3.000 de lei și cu cei 200 de lei scăzuți din taxare, adică sub 2.800 taxați și 200, nu. Este clar un impact pozitiv, și asupra angajaților și chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forței de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Mai mulți politicieni au promis că salariul minim va crește. În declarațiile sale anterioare, premierul Nicolae Ciucă a transmis că există posibilitate ca atât pensia, cât și salariul minim să își mărească valoarea începând cu 1 ianuarie 2023. Liderul Guvernului a transmis că mai multe informații concrete vor fi făcute publice după ce vor planifica bugetul pentru următorul an.

„Am susţinut încă de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiei, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecţia de buget pe anul 2023”, a spus șeful Guvernului.

Mai poți citi: Premierul Ciucă promite mărirea tuturor salariilor și pensiilor! Planul Guvernului cu care vrea să-i ajute pe români sa treacă peste cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult