- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă lovitură pentru românii cu rate. Indicele ROBOR crește la 8,20%

02 Nov, 13:04 • Bumbeneci Diana
În ciuda dezbaterilor din domeniul economic, pentru românii cu rate loviturile continuă să apară. Indicele ROBOR a crescut și astăzi, ajungând la pragul de 8,20%.
O nouă lovitură pentru românii cu rate. Indicele ROBOR crește la 8,20%

Conform datelor publicate de Banca Națională a României, indicele ROBOR la trei luni a raportat și astăzi o nouă creștere. Valoarea ROBOR a ajuns la 8.20%, după ce în primele zile ale săptămânii a raportat creșteri în lanț.

Indicele ROBOR crește la 8.20%

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 8,20%, de la 8,19% așa cum era prognozat ieri. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, motiv pentru care românii cu rate au din nou de suferit.

Citește și: Au apărut primii adidași pentru cai. Cum arată încălțămintea pentru cabaline, vândută cu peste 1.000 de dolari

O nouă lovitură pentru românii cu rate. Indicele ROBOR crește la 8,20%
O nouă lovitură pentru românii cu rate. Indicele ROBOR crește la 8,20%

De partea cealaltă însă, indicele ROBOR la 6 luni a rămas la 8,31%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei. Mai mult, evoluția indicelui este în strânsă legătură, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 2,65% la 4,06%.

Amintim că indicele IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de Banca Națională a României, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Mai poți citi: Beneficii pentru producătorii români. Ministrul Petre Daea a semnat un acord cu Penny și Casa de Comerț Unirea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult