- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

O româncă a fost amendată cu 1.000 de lei, după ce intrat cu bichonul într-un parc interzis animalelor. Ce s-a întâmplat după

19 Feb, 13:41 • Cornel Ghimeșan
O româncă a fost amendată cu 1.000 de lei, după ce intrat cu bichonul într-un parc interzis animalelor. O femeie din Dolj a fost amendată de polițiști, după ce ar fi intrat cu câinele său într-un parc în care animalele nu au voie. Sancțiunea în valoare de 1.000 de lei a fost contestată în instanță, iar judecătorii au emis o nouă decizie în acest caz.
O româncă a fost amendată cu 1.000 de lei, după ce intrat cu bichonul într-un parc interzis animalelor. Ce s-a întâmplat după

O femeie din Dolj a fost amendată de polițiști, după ce ar fi intrat cu câinele său într-un parc în care animalele nu au voie. Sancțiunea în valoare de 1.000 de lei a fost contestată în instanță, iar judecătorii au emis o nouă decizie în acest caz.

Citește și Ce amendă primești în 2023 dacă faci gălăgie în orele de liniște. Care este intervalul orar ce trebuie respectat, potrivit legii

O femeie din Dolj a fost amendată de Poliția Locală cu 1.000 de lei pentru că a intrat cu un cățel rasa bichon într-un parc în care accesul animalelor este interzis, a obținut în instanță transformarea amenzii în avertisment.

Judecătorul a stabilit că sancțiunea este excesivă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Segarcea, o femeie din Dolj a contestat o amendă de 1.000 de lei primită de la Poliția Locală pentru că în ziua de 2 ianuarie 2023 a intrat cu un cățel rasa bichon într-un parc interzis animalelor.

În procesul de la Judecătoria Segarcea, femeia a arătat că în ziua în care a fost sancționată a mers cu nepoțica ei de cinci ani și două prietene să se plimbe în parc.

„Cele două prietene erau mamă și fiică și aveau un cățel bichon. Mamei în vârstă de 75 de ani i s-a făcut rău, iar fiica acesteia a mers să îi ia o sticluță cu apă”, a explicat reclamanta în proces.

Respectiva a mai arătat că în acest timp, cățelul a rămas în grija sa și a nepoatei sale, iar pentru că se apropiau de un loc de joacă, fetița a intrat să se joace.

Reclamanta mai spune că „imediat, în maxim 15 secunde” au venit doi polițiști locali și le-au poftit să iasă afară pentru că nu au voie cu cățelul acolo.

Sentința nu este definitivă

Femeia spune că nu a refuzat să iasă, dar le-a răspuns că nu poate să lase un copil nesupravegheat și că nu știa că nu are voie cu cățelul în incinta locului de joacă.

Reclamanta a continuat și a precizat că era pentru prima dată când mergea cu un cățel în parc, că locul de joacă avea patru căi de acces, dar la o singură poartă era un anunț pe o tăbliță că este interzis accesul cu animale.

Femeia susține că „a și făcut o filmare a locului de joacă și a locului unde era tăblița cu „Interzis cu animale de companie”, cu un scris mic, pe care nici măcar nu te-ai opri să-l citești”.

În proces, Poliția Locală a cerut menținerea sancțiunii, arătând că aceasta a fost aplicată legal.

Citește și Cum să achiți amenda auto primită în străinătate. Cât de mari sunt sancțiunile de pe teritoriul UE

Judecătorul, însă, a decis transformarea amenzii în avertisment pe motiv că „petenta a săvârşit o faptă de o gravitate redusă și nu au fost identificate urmări ale faptei comise”.

Sentința Judecătoriei Segarcea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, potrivit Ziare.com.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult