- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

PNL se opune taxei de solidaritate pentru marile companii: „România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate!”. Sfidare la adresa PSD

03 Feb, 22:17 • Stefan Simion
PNL nu este de acord ca cele mai mari companii din România să plătească mai mulți bani la bugetul de stat. Alina Gorghiu a reacționat vehement pe marginea acestui subiect.
PNL se opune taxei de solidaritate pentru marile companii: „România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate!. Sfidare la adresa PSD

PSD a propus ca marile companii care-și desfășoară afacerile în țara noastră să plătească un impozit de 1% din cifra de afaceri (din venit). PNL se opune categoric, prin vocea vicepreședintelui Alina Gorghiu.

În opinia Alinei Gorghiu, nu e nevoie de bani în plus la buget, de la giganții din business. „România are nevoie de stabilitate și de predictibilitate”, a declarat oficialul PNL.

PNL spune ‘nu’ taxei pe marile companii propusă de PSD. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate! Stabilitatea politică, economică, fiscală sunt factori generatori de dezvoltare economică. PNL nu susţine introducerea de noi taxe şi impozite.

O astfel de măsură poate duce la creşterea preţurilor la multe produse de bază. Fiecare nouă taxă se regăseşte în preţul final. Cei care plătesc sunt cetăţenii, chiar dacă taxa se pune firmelor. Măsura ar lovi şi în firmele româneşti, fie cu capital românesc, fie mixt”, a declarat Alina Gorghiu, astăzi pe Facebook.

 

PSD pune la punct PNL: „Trebuie să se hotărască”

 

Social-democraţii au anunțat că scopul final al taxei de solidaritate e susținerea măsurilor pentru scăderea impozitării muncii, în special la angajaţii cu venituri mici sau medii, respectiv susținerea sistemului de educaţie, ce pregăteşte viitoarea forţă de muncă a țării.

„PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de aceşti angajaţi care muncesc din greu, care contribuie substanţial la creşterea economică, dar care au fost afectaţi puternic de creşterea preţurilor, în contextul inflaţionist global”, au transmis cei de la PSD.

În schimb, PNL susține renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time, scăderea CAS, propunere iniţiată deja de către partid în Parlament.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult