- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Preț carburanți 4 aprilie. Benzina și motorina s-au scumpit din nou la început de aprilie

04 Apr, 09:23 • Andrei Alina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut din nou prețurile la benzină și motorină în stațiile proprii.
Preț carburanți 4 aprilie. Benzina și motorina s-au scumpit din nou la început de aprilie

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat joi, 4 aprilie 2024, un preț de 7,22 lei/litru de benzină standard, în timp ce motorina standard se vinde cu 7,43 lei pe litru.

Conform analizei Economica.net, Petrom a majorat prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru. Este prima modificare de preț al carburanților din această lună. Precedenta modificare e preț a avut loc la 30 martie, când compania petrolieră a crescut prețul la benzină cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei., după ce, cu patru zile înainte, Petrom a scumpit doar benzina cu patru bani pe litru, menținând prețul motorinei.

Citește și: Prețul carburanților pentru ziua de luni, 1 aprilie 2024. Cu cât se vinde litrul de benzină, motorină sau GPL

Săptămâna precedentă, Petrom a crescut prețuile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. A fost prima scumpire după o perioadă de patru ieftiniri consecutive care au venit după o serie de 12 scumpiri consecutive, operate de la la jumătatea lunii ianuarie.

Citește și: Lovitură pentru șoferii din România. Taxă nouă pe benzină și motorină!

Prețul petrolului este în creștere, pe fondul anticipațiilor de creștere a cererii, a stocurilor considerate reduse și a politicii cartelului OPEC+ de a menține limitările voluntare de producție. La ora redactării acestei știri, prețul sortimentului Brent, de referință pentru Europa, era de 89,66 dolari pe baril și, potrivit unei ultime prognoze a Bank Of Amerca, este de așteptat să ajungă la 95 de dolari pe baril în această vară.