- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi reluat în zilele următoare. AFM evaluează cei aproape 100 de noi instalatori care au depus dosarele

18 Dec, 21:15 • Alexe Raluca
Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi reluat în zilele următoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a hotărât, în ședința din 13 decembrie, să ia act de renunțarea la judecată a societății Dhelectric System SRL, arată un mesaj al Ministerului Mediului transmis pe pagina de Facebook.
Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi reluat în zilele următoare. AFM evaluează cei aproape 100 de noi instalatori care au depus dosarele

Veste bună pentru beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice. Acesta se va relua peste câteva zile, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis renunțarea la procesele deschise.

Citește și: Guvernul a luat decizia! Sunt tăiate drastic banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice!

Programul Casa Verde Fotovoltaice se va relua în câteva zile

Reprezentanții Ministerului Mediului transmite că Administraţia Fondului pentru Mediu se află acum în etapa de validare a instalatorilor din noua sesiune, iar instituția nu poate cunoaște dacă vor fi contestații. Programul poate reîncepe doar după finalizarea acestei sesiuni și după ce noii instalatori își constituie garanțiile, conform ghidului.

Programul a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăți, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor. La inițiativa ministrului mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, s-a organizat în luna noiembrie, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părți, în cadrul căreia societatea și-a asumat să renunțe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor.

Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ și respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunțare la procesul intentat AFM.

„După cum știți, pentru a debloca programul, am decis să nu așteptăm soluția instanței, care ar fi putut menține blocajul până la jumătatea anului viitor, sau chiar mai mult. În schimb, am lansat o nouă sesiune de validare a instalatorilor, care a permis atât firmei care a deschis procesul, cât și altor potențiali instalatori, să se înscrie din nou în program. Această decizie a dus la deblocare. AFM se află în ultimele faze de evaluare a celor 93 de noi instalatori care au depus dosarele. Îmi doresc să văd primele panouri instalate până la sfârșitul anului”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Citește și: „Casa Verde Fotovoltaice”, pagube de 12 milioane euro pentru beneficiari! Când va fi deblocat programul