- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu de 6.400 de lei pe lună refuzat de români. „Ai găsit proşti?” / „Proşti nu găsim. În schimb găsim leneşi şi incompetenţi”

10 May, 18:43 • Cornel Ghimeșan
Românii au printre cele mai mici salarii din Europa, dar nici nu par dispuşi să accepte orice muncă, chiar dacă asta ar însemna venituri peste medie. Este şi cazul domeniului construcţiilor, acolo unde antreprenorii au mari probleme cu găsirea forţei de muncă, deşi oferă lefuri destul de mari.
Salariu de 6.400 de lei pe lună refuzat de români. Ai găsit proşti? / Proşti nu găsim. În schimb găsim leneşi şi incompetenţi

Salariu de 6.400 de lei pe lună refuzat de români. Patronul unei firme de construcții care caută muncitori a postat un anunţ pe un grup de Facebook, „Constructori și meseriași în construcții„, dar a fost ironizat deşi a precizat că salariul începe de la 6.400 de lei.

Salariu de 6.400 de lei pe lună refuzat de români

„Avem nevoie de următorii colegi, doar din București sau Ilfov pentru proiecte în București, județul Ilfov și în țară: Faianțari – net / lună: 5.000 lei (6.400 lei brut / luna); Rigipsari / Zugravi – 5.000 lei net / lună (6.400 lei brut / lună); Muncitori necalificați – 3.500 lei net / lună ( 4.450 lei brut / lună)”, este anunţul postat de patron.

Acesta a precizat că veniturile pot creşte: „Grila de salarizare este pentru început și se va negocia în funcție de competențele fiecăruia! Programul de lucru este următorul: Luni – Vineri, 8 ore / zi + o oră pauză de masă, 9:00 – 18:00. Sâmbătă (opțional) – 9:00 – 16:00. Duminică (opțional) – plata dublă, 9:00 – 18:00. Orele suplimentare se plătesc separat. Perioada de proba este de 30 zile! Se asigură toate formele legale de angajare, inclusiv în perioada de probă. Pentru deplasarea în țară (în afară Bucureștiului sau a jud. Ilfov) se asigura diurnă + cazare + transport”.

Citeşte şi: Vouchere energie 2023. Modificări importante la ajutoarele pentru plata facturilor: vor putea fi achitate facturi mai vechi de un an, iar lista materialelor de încălzire va fi extinsă

Imediat, internauţii au început să comenteze şi să-l critice pe patron. „Ce perioadă de probă e aia de 30 de zile? Unde s-a mai pomenit așa ceva?”, a întrebat un membru al grupului. „În contractul pe perioada determinată! Suntem sătui de „meseriași”, a răspuns autorul postării.

„Ai găsit proști?”, a întrebat cineva. „Proști nu găsim. În schimb găsim leneși și incompetenți. Citiți anunțul mai atent că se pare că aveți neclarități”, a răspuns angajatorul.

Citeşte şi: Decizie oficială. ANAF nu va mai lua bani în plus, în cazul popririlor, de la românii care au mai multe conturi bancare. O nouă măsură se aplică de la 1 octombrie

La un moment dat, cineva a sărit în apărarea patronului: „Bă, dacă erai în altă țară dezvoltată erai 6 luni în perioada de probă. Dar vouă, unii, niște găinari de doi bani, logic că nu vă convine nimic, vreți doar bani și nu faceți nimic!”.

Conform specialiştilor, sectorul de construcţii din România se luptă cu un deficit de aproximativ 350.000 de persoane, ceea ce constituie o mare provocare pentru companiile din domeniu, mai ales în faţa investiţiilor şi proiectelor care vor avea nevoie să fie implementate, care vor fi finanţate atât din bani europeni, cât şi bani privaţi, a spus Irinel Gheorghe, acţionar majoritar şi CEO al SIPEX, distribuitorul de materiale şi finisaje pentru construcţii, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol bursier SPX), în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Piaţa de construcţii din România, însemnând producători, distribuitori, executanţi, firme de construcţii – are nevoie de 350.000 de oameni pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, bani există în piaţă, problemele noastre sunt legate de birocraţia care există încă în România şi deficitul de forţă de muncă din domeniu. Deci, probabil că în perioada următoare vor exista bani, iar dacă peste aceşti bani s-ar suprapune şi o debirocratizare ar fi mult mai bine”, a mai spus Irinel Gheorghe.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult