- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Şoc în lumea financiară! Una dintre cele mai mari bănci închide peste 100 de sucursale în 2023

12 Dec, 12:47 • Cornel Ghimeșan
HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie, a anunţat că va închide peste 100 de sucursale, motivul invocat de oficialii instituţiei fiind acela că, în acest moment, nouă din zece tranzacții sunt efectuate online, iar în ultimii cinci ani vizitele clienţilor în sediile sale au scăzut cu 65%.
Şoc în lumea financiară! Una dintre cele mai mari bănci închide peste 100 de sucursale în 2023

Una dintre cele mai mari bănci închide peste 100 de sucursale în 2023. Oficialii HSBC susţin că vor încerca să redistribuie personalul afectat, dar aproximativ 100 de persoane își vor pierde inevitabil locurile de muncă. Jackie Uhi, directorul general responsabil pentru distribuție în Marea Britanie al HSBC, a declarat că oamenii își schimbă modul de a face banking, iar numărul de clienți din multe sucursale a ajuns la un „minim istoric, fără semne de revenire”. „Efectuarea de operațiuni bancare de la distanță devine norma pentru marea majoritate dintre noi”, a adăugat oficialul HSBC, care a precizat că decizia de a închide o sucursală „nu este niciodată ușoară sau luată cu ușurință”.

Deși este inevitabil ca sucursalele să fie închise, viteza acelor închideri provoacă îngrijorare. Anunţul privind închiderea a 114 sucursale vine după ce HSBC a declarat în martie că plănuiește să închidă 69 de sucursale până în această toamnă. Unele sucursale HSBC deservesc mai puțin de 250 de persoane pe săptămână, au spus reprezentanţii băncii, în timp ce nouă din zece tranzacții la bancă sunt acum efectuate în online.

Citeţte şi: Banca Națională a României lansează o nouă monedă

HSBC renunţă şi la 200 de manageri principali

Săptămâna trecută, HSBC a anunţat că renunţă la cel puţin 200 de manageri principali de operaţiuni în cadrul reducerilor la nivel global. Creditorul şi-a restrâns de mai mulţi ani afacerea globală, reducând personalul în multe regiuni şi ieşind în totalitate din unele ţări, în timp ce încearcă să îşi îmbunătăţească rezultatele. Directorul general Noel Quinn a declarat că HSBC a identificat reduceri de costuri suplimentare de 1,7 miliarde de dolari pe care le va face anul viitor, în timp ce se luptă pentru a îndeplini obiectivul general de creştere a costurilor cu cel mult 2%, în ciuda presiunilor inflaţioniste.

Citeşte şi: Zi importantă pentru România. Bugetul de stat intră în dezbaterea finală

Banca cu sediul în Marea Britanie, care realizează cea mai mare parte a veniturilor şi profiturilor sale în Asia, se află sub presiunea celui mai mare acţionar al său, conglomeratul financiar chinez Ping An, pentru a explora opţiuni de creştere a randamentelor, inclusiv listarea activităţii sale asiatice.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult