- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Banca Națională a României lansează o nouă monedă

12 Dec, 11:10 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României lansează o nouă monedă în România. Aceasta este lansată cu un tiraj destul de mic.
Banca Națională a României lansează o nouă monedă

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o nouă monedă. Este vorba despre o monedă din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu.

BNR lansează o nouă monedă

Aversul monedei redă casa memorială Fănuş Neagu, un fragment din romanul „Îngerul a strigat”, inscripţia în arc de cerc „România”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul şi semnătura lui Fănuş Neagu, anii între care a trăit „1932” şi „2011”, titlurile unora dintre volumele publicate de acesta şi inscripţia „90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedă BNR
Monedă BNR

 

Citește și: După o pauză de 8 ani, CFR a reintrodus trenurile Intercity. Cu ce viteză ar trebui să circule acestea

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Colecționarii de monede trebuie să știe că preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la naşterea lui Fănuş Neagu au putere circulatorie pe teritoriul întregii țări. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Ai mai putea citi: Zi importantă pentru România. Bugetul de stat intră în dezbaterea finală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult