- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Românii pot investi din nou în titluri de Tezaur. Dobânda stabilită este de până la 8,10% pe an

30 Sep, 17:15 • Bumbeneci Diana
Ministerul Finanțelor Publice invită românii să investească în titlurile de stat. Dobânda anuală stabilită este cuprinsă între 7,75%, și 8,10%.
Românii pot investi din nou în titluri de Tezaur. Dobânda stabilită este de până la 8,10% pe an

Vești bune pentru românii care vor să investească din nou în titlurile de stat. Ministerul Finanțelor Publice anunță titluri de Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%. Titlurile de stat pot fi achiziționate începând de luni, 3 octombrie.

O nouă investiție din titlurile de Tezaur

Conform unui comunicat transmis în cursul zilei de azi, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Titlurile de stat pot fi cumpărate între 3 și 25 octombrie 2022 online numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.

Vezi aici întregul document: Titluri de Tezaur septembrie 2022

„Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online”, se menționează în comunicat.

Românii pot investi din nou în titluri de Tezaur. Dobânda stabilită este de până la 8,10% pe an
Românii pot investi din nou în titluri de Tezaur. Dobânda stabilită este de până la 8,10% pe an

În același timp, titlurile de stat pot fi cumpărate, în intervalul 3 și 26 octombrie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului, între 3 și 25 octombrie 2022 în mediul urban și între 3 și 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

Mai poți citi: 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE

Dobânda este anuală și va fi plătită la datele stabilite în prospectul de emisiune. De altfel, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate realiza una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

De altfel, conform datelor Ministerului Finanțelor, investitorii au șansa anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. De altfel, fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Mai poți citi: Ministrul Sănătății, noi detalii legate de pastilele de iodură de potasiu. „Eu nu vreau și nu am avut niciodată intenția să creez panică, dar…”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult