- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Topul celor mai bune orașe din Europa pentru a începe o afacere în 2024. Pe cel loc se află Capitala

25 Mar, 16:34 • Adrian Popovici
Un top recent al celor mai bune orașe din Europa pentru a începe o afacere în 2024 a pus Bucureștiul pe locul 13, înaintea unor orașe ca Manchester, Geneva, Viena sau Bruxelles.
Topul celor mai bune orașe din Europa pentru a începe o afacere în 2024. Pe cel loc se află Capitala

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru a începe o nouă afacere, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de către The Knowledge Academy din Marea Britanie. După cum arată Euronews, Bucureștiul se află pe locul 13 în acest top, înaintea unor orașe ca Manchester, Geneva, Viena, Bruxelles sau chiar Roma.

Orașele din acest clasament au fost evaluate pe o scară de la 0 la 10, acestea fiind judecate în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, de prețurile de închiriere, de proximitatea universităților de top, de viteza internetului (Mbps) și altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Franța a obținut rezultate remarcabile în acest clasament al locurilor în care poți să îți deschizi o afacere, având două orașe în primele cinci poziții, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra ocupă locul patru.

Conform raportului, Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai prestigioase universități și centre de afaceri din Europa, beneficiază de „sprijin guvernamental și un ecosistem de afaceri bine dezvoltat”. Lyon, al treilea cel mai mare oraș din Franța și un important centru universitar, se clasează pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, beneficiind de una dintre cele mai rapide conexiuni la internet din Europa.

Topul orașelor din Europa în care poți deschide o afacere. Foto: The Knowledge Academy
Topul orașelor din Europa în care poți deschide o afacere. Foto: The Knowledge Academy

Te-ar putea interesa și: Topul femeilor bogate din România: Succes și putere în lumea afacerilor. Cea mai bogată are 34 de ani

Este România un loc bun în care să deschizi o afacere?

După cum arată acest clasament al celor mai bune orașe din Europa în care poți să îți deschizi o afacere, capitala țării noastre se plasează pe locul 13, având un scor de 7,79. Trebuie precizat că Bucureștiul a la diferențe mici de scor se află Budapesta (7,84), Stockholm (7,87), Milano (7,9), Amsterdam (7,9) sau Varșovia (7,92).

Trebuie precizat că, luând în calcul criteriile pe care The Knowledge Academy le-a folosit pentru a stabili care sunt cele mia bune orașe din Europa în care poți să îți deschizi o afacere, Bucureștiul ocupă un onorabil loc 13. Cu toate acestea, cei care au analizat aceste concluzii subliniază faptul că acestea nu au luat în calcul aspecte care țin de regimul fiscal din țările Uniunii Europene, birocrația sau modul în care piețele internaționale se raportează la țările europene în contextul politic internațional actual.

Citește și: Povestea afacerii sociale MamaPan, salvarea femeilor care se luptă pentru supraviețuire. Din brutărie, pe marile ecrane

Tags: