- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanţe 2024: 1.000 de lei pentru un sejur all inclusive pentru o familie la hotel de 4 stele de pe Litoral

29 May, 18:51 • Dobran Viorel
Vacanța de vară bate la ușă, iar hotelurile all inclusive de pe litoral se bucură deja de clienți. În plus, înregistrează o creștere a rezervărilor pentru acest sezon cu 25% mai multe decât anul trecut.
Vacanţe 2024: 1.000 de lei pentru un sejur all inclusive pentru o familie la hotel de 4 stele de pe Litoral

Un sejur all inclusive nu îţi uşurează prea mult cardul, dar poate aduce cel puțin un kilogram în plus, conform cercetătorilor, iar o dietă sau un abonament la sală echilibrează bugetul.

Hotelurile all inclusive de pe litoral au deja clienți. Am fost și în Turcia, dar nu e mai bine ca în România noastră. E a patra oară sau a cincea oară când venim și asta spune tot. E mai aproape. Mult mai comod, avem tot ce trebuie, mâncarea este excelentă”, spune un turist.

Citește și

Visul elvețian poate fi trăit cu 200 de euro la Geneva. Cât costă în total o călătorie all inclusive în 2024

Mâncarea este mai bună la noi, spun turiștii. La all inclusive, farfuriile pot fi umplute ori de câte ori își doresc. Dar cercetătorii de la noi din țară au stabilit în urma unui studiu că, în medie, un concediu de 8 zile la all inclusive ne aduce în plus 1,2 kilograme.

O noapte de cazare all inclusive la un hotel de patru stele în Eforie Nord, spre exemplu, pornește de la 1.000 de lei pentru două persoane. În acest preț este inclus și minibarul, alimentat în fiecare zi. În același timp, la hotelurile care asigură doar micul dejun turiștii plătesc pentru o cameră, în medie, 400 de lei, la care se adaugă cel puțin 400 de lei pentru prânz și cină, achitate la restaurant.

Mihaela Clima, managerul unui hotel: „Cu ofertele de vară îi întâmpinăm cu pachetele all inclusive, trei mese incluse, șezlonguri pe plajă, piscină exterioară, divertisment pentru copii”.

Pe litoralul românesc există aproape 24.000 de locuri de cazare all inclusive, cu 28% mai multe față de anul trecut. Un sejur de șapte nopți pentru o familie formată din trei membri poate costa 1.500 de euro.

Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT: „Creșterea numărului de locuri o arată, ceea ce înseamnă că este și o creștere a cererii. Acum am ajuns la 51 în acest regim”.

Denisa Tănase, managerul unei agenții de turism: „Mai ales dacă sunt turiști cu familie doresc să aibă activități pentru cei mici, să se distreze și să fie cât mai aproape de plajă”.

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud Est: „Sunt foarte aproape de casă, au accesibilitate mai bună, nu au probleme cu schimbarea banilor”.

Potrivit ANAT, stațiunile preferate de turiștii români sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus și Neptun-Olimp.

Travelminit.ro: Preţul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei atât pe litoral, cât și la munte / Cele mai populare destinaţii din ţară: Eforie Nord, Braşov, Mamaia, Sovata, Bucureşti, Neptun, Costineşti, Sibiu

Preţul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopţi, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei, ceea ce înseamnă că o noapte de cazare ajunge la aproximativ 500 de lei, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro. 70% din rezervările înregistrate în luna mai pe platformă sunt realizate pe perioada verii, cele mai aglomerate luni fiind iunie şi august. Din punctul de vedere al rezervărilor, cele mai populare destinaţii sunt: Eforie Nord, Braşov, Mamaia, Sovata, Bucureşti, Neptun, Costineşti, Sibiu, transmite News.ro.

Preţurile din această vară nu diferă cu mult faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, putem vorbi despre o stagnare a tarifelor atât la nivelul cazărilor, cât şi la nivelul serviciilor, potrivit sursei citate.

Preţul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopţi, pentru litoralul românesc, este de 1.004 lei, ceea ce înseamnă că o noapte de cazare ajunge la aproximativ 500 de lei. În ceea ce priveşte cazarea în marile oraşe, preţul mediu pentru un sejur de două persoane, două nopţi, este de 880 de lei, cel mai ieftin tarif pentru perioada verii. La munte, preţurile medii sunt comparabile cu cele de la mare: 990 de lei pentru un sejur pentru două persoane, două nopţi. Nu în ultimul rând, în destinaţiile balneare, preţul mediu pentru un sejur de două nopţi este de 893 de lei.

”Turiştii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceştia au început deja să rezerve cazarea pentru concediul din perioada iunie – august, un stimul important pentru ei fiind şi faptul că, încă de la jumătatea lunii mai, au început să fie încărcate cardurile de vacanţă pentru 2024 pentru o parte dintre bugetari”, anunţă platforma hotelieră.

Vacanță de vis în Antalya, în 2024. Prețul unui sejur de 7 zile la un hotel all inclusive în luna iulie

În acelaşi timp, hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni pun la cale ultimele detalii şi oferte pentru vară, în contextul în care urmează şi două minivacanţe cu ocazia unor Rusaliilor şi a sărbătorii de Sf. Maria, perioade în care numărul turiştilor creşte semnificativ. De altfel, 70% din rezervările înregistrate în luna mai pe Travelminit.ro sunt realizate pe perioada verii, cele mai aglomerate luni fiind iunie şi august.

„Avem deja un număr foarte mare de rezervări pentru vară, semn că românii aşteaptă cu interes domeniul estival. Staţiunile de pe litoral au cea mai mare cerere, aşa cum era de aşteptat, aşa că le recomandăm turiştilor noştri să facă din timp rezervările, pentru a găsi loc la unităţile dorite de ei. De asemenea, au început să fie deja încărcate cardurile de vacanţă pentru angajaţii din mediul public, aşa că, pe măsură ce tot mai mulţi români vor beneficia de ele, numărul rezervărilor va creşte semnificativ pe durata verii, în special pe destinaţiile populare”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

În luna iunie, în weekendul de Ziua Copilului, hotelierii şi jucătorii din industria turismului au pregătit pachete de familie şi activităţi specifice celor mici. Tot în iunie va fi şi minivacanţa de Rusalii, cu o zi liberă de la stat, pe 24 iunie (luni), aşa că este de aşteptat ca mulţi turişti să profite de acel weekend prelungit pentru a călători în ţară. De asemenea, o altă minivacanţă va fi de Sf. Maria, care pică joi, 15 august, când se va face şi punte cu ziua de vineri, 16 august, pentru angajaţii care lucrează la stat.

Cât te costă un concediu de vis în Grecia, pentru 7 zile. Lista celor mai spectaculoase hoteluri all inclusive de pe meleagurile elene 

Conform Travelminit, în ceea ce priveşte destinaţiile rezervate pentru perioada verii, în topul listei se află staţiunile de pe litoralul românesc şi marile oraşe, semn că turiştii se vor orienta către concediile la mare şi city-break-uri. Din punctul de vedere al rezervărilor, cele mai populare destinaţii sunt: Eforie Nord, Braşov, Mamaia, acestea fiind urmate de Sovata, Bucureşti, Neptun, Costineşti, Sibiu.

Nu în ultimul rând, un factor important care va defini călătoriile românilor din această vară este emiterea cardurilor de vacanţă. Valoarea lor a crescut în 2024 la 1.600 de lei (în comparaţie cu 1.450 de lei, cât era până acum), iar de la jumătatea lunii mai au început să fie încărcate, ele fiind un stimulent important pentru vacanţele turiştilor.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 8.000 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.