- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești importante în domeniul bancar! Cea mai mare bancă intră pe piața din România

09 Oct, 15:51 • Fundeanu Madalina
Un gigant bancar va intra pe piața din România. Află despre ce bancă importantă este vorba!
Vești importante în domeniul bancar! Cea mai mare bancă intră pe piața din România

Un gigant bancar este pe punctul de a intra pe piața din România! Este vorba despre cea mai mare bancă, în funcție de active, din Polonia, așa cum anunță Bugetul.ro. Mai precis, PKO Bank Polski, care reprezintă cea mai mare bancă din Polonia, va ajunge, în cel mai scurt timp, pe piața din țara noastră. În acest sens, în echipa PKO Bank a fost cooptată Loredana Coraș, avocat.

PKO Bank Polski. cea mai mare bancă din Polonia vine în România

Coraș a confirmat că, de aproape cinci luni, coordonează la nivel local activitatea juridică a sucursalei din România a PKO Bank Polski: „Am început o experiență profesională unică, pe care mi-am dorit-o foarte mult. După un lung proces de recrutare, m-am alăturat echipei din cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care își continuă strategia de expansiune în Europa, înființând de curând și sucursala din România.

Astfel, de aproape cinci luni, coordonez la nivel local activitatea juridică a sucursalei din România a PKO Bank Polski, o provocare profesională foarte frumoasă și, cum spuneam, unică – nu se întâmplă în fiecare zi să îți începi activitatea într-un business care abia se naște pe o piață locală”, a mai precizat Loredana Coraș, pentru Womenlayers.ro.

Bancă
Bancă

Te-ar mai putea interesa și: BCR, despre modificările fiscale: ”Taxarea băncilor nu va afecta clienții. Nu facem politică, dar suntem pregătiți pentru orice”

PKO, bancă de stat pe piață din 1919, a mai deschis astfel de sucursale la Frankfurt (Germania, 2015), Praga (Cehia, 2017) și în Slovacia (2021), Brexit-ul oprind planurile pentru deschiderea unei sucursale în Marea Britanie. Banca are o capitalizare de aproximativ 6 miliarde euro, de două ori mai mare comparativ cu Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală, potrivit Profit.ro.

Sursele anunță că, în 2016, PKO Bank Polski a preluat divizia poloneză a băncii austriece Raiffeisen Bank International, pentru 850 milioane de zloți (218 milioane dolari). Preluarea diviziei băncii austriece de către PKO a făcut parte din strategia guvernului polonez de creștere a cotei de piață a firmelor poloneze în sectorul financiar dominat de bănci din zona euro. PKO a declarat atunci că achiziția îi permite să își extindă finanțarea către companiile mici și mijlocii. PKO a acordat finanțări pentru diferite mari grupuri cu operațiuni și în România, precum Fondul de investiții american Paine&Partners, care controlează companiile agricole Silosud și Agrinatura din Teleorman și administrează, prin britanicii de la Spearhead, 18.000 hectare de teren agricol în România.

Vezi și: Oportunități de export de energie: România se alătură culoarului verde Grecia-Polonia