- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Volkswagen are ca obiectiv un model electric la un preţ accesibil până în 2025. Cât va costa viitoarea maşină

14 Mar, 18:38 • Cornel Ghimeșan
Volkswagen vrea să lanseze pe piaţă până în 2025 un model electric la un preţ accesibil, care să coste aproximativ 25.000 euro şi care ar urma să fie sub nivelul modelului său ID.3, a anunţat cel mai mare producător auto european. Pentru aceasta, Volkswagen intenţionează să investească 180 de miliarde de euro între 2023 şi 2027, mai mult de două treimi dintre acestea având ca ţintă "electrificarea şi digitalizarea".
Volkswagen are ca obiectiv un model electric la un preţ accesibil până în 2025. Cât va costa viitoarea maşină

Volkswagen are ca obiectiv un model electric la un preţ accesibil până în 2025. „Putem să ne îndeplinim acest obiectiv, până în 2025 fabrica noastră de baterii din Valencia va avea o producţie majorată. Sperăm ca până atunci să facem progrese semnificative în îmbunătăţirea aprovizionării cu materii prime”, a afirmat directorul financiar Arno Antlitz.

Gigantul auto german a afişat la începutul acestei luni un profit operaţional pentru întregul an 2022 de 22,5 miliarde de euro, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, iar livrările de baterii şi vehicule electrice (BEV) au crescut cu 26%. Cu toate acestea, numărul total de livrări a scăzut cu 7%, la 8,3 milioane de vehicule în 2022, iar fluxurile nete de numerar ale diviziei auto au scăzut la 4,8 miliarde de euro, de la 8,6 miliarde de euro în 2021, scrie Ziarul Financiar.

Citeşte şi: Elon Musk vrea să își construiască un oraș în Texas. Planurile miliardarului au ieșit la suprafață

Volkswagen pariază tot pe electric

În acelaşi timp, Volkswagen a anunţat că intenţionează să investească în următorii cinci ani 180 miliarde de euro (192,76 miliarde de dolari) în zone cum ar fi producţia de baterii şi operaţiunile sale din America de Nord, în timp ce cheltuielile cu motoarele pe combustie vor scădea din 2025. Peste două treimi din bugetul pentru investiţii va fi alocat pentru electrificare şi digitalizare, în creştere faţă de un nivel de 56% în precedentul plan pe cinci ani, iar o sumă de 15 miliarde de euro va fi alocată pentru fabricile de baterii şi pentru materiile prime.

Citeşte şi: Adidas, pierdere de 700 de milioane de euro după „divorţul” de Kanye West

De asemenea, Thomas Schafer, şeful Volkswagen, a anunța o premieră mondială a unui nou automobil electric. Deși acesta nu a fost numit, se așteaptă să fie lansat un automobil accesibil, de 25.000 de euro. „De-a lungul ultimelor luni, am muncit neobosiți la marca noastră și la produsele noastre. Vom prezenta o mașină care nu doar că oferă un preview specific pentru un nou model electric al mărcii Volkswagen, dar introduce de asemenea, noul limbaj de design pentru viitoarele noastre modele”, a spus Thomas Schafer.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult